Αρχική σελίδα arrow Υεία arrow Το ηλεκτρονικό τσιγάρο δεν επηρεάζει την οξυγόνωση της καρδιάς

Το ηλεκτρονικό τσιγάρο δεν επηρεάζει την οξυγόνωση της καρδιάς

(2 votes)

seeht«Η χρήση του ηλεκτρονικού τσιγάρου δεν προκαλεί άμεσες αρνητικές επιπτώσεις στην στεφανιαία κυκλοφορία και στην παροχή αίματος και οξυγόνου στην καρδιά», σύμφωνα με μια νέα μελέτη που παρουσιάστηκε το Σάββατο 31 Αυγούστου στο ετήσιο συνέδριο της Ευρωπαϊκής Καρδιολογικής Εταιρίας (ESC Congress 2013) στο Άμστερνταμ.

Ο κύριος ερευνητής της μελέτης, η οποία ήδη αναδημοσιεύθηκε στο TheHeart.Org που είναι από τα μεγαλύτερα καρδιολογικά sites παγκοσμίως, ο Δρ Κωνσταντίνος Φαρσαλινός, στην παρουσίασή του υπογράμμισε: « Αυτή είναι η πρώτη μελέτη που εξέτασε τις επιπτώσεις της χρήσης ηλεκτρονικών τσιγάρων στην στεφανιαία κυκλοφορία». «Γνωρίζουμε», συνέχισε, «ότι το κάπνισμα έχει άμεσες αρνητικές επιπτώσεις, μειώνοντας την ικανότητα των στεφανιαίων αρτηριών για την παροχή αίματος προς την καρδιά, και ο σκοπός μας ήταν να ελέγξουμε αν η χρήση ηλεκτρονικών τσιγάρων έχει παρόμοια αποτελέσματα».

Στη μελέτη, εξετάστηκε η στεφανιαία μικροκυκλοφορία μετά τη χρήση ηλεκτρονικού και παραδοσιακού τσιγάρου σε 60 εθελοντές, 30 από τους οποίους ήταν καπνιστές και 30 ατμιστές. Μετά το κάπνισμα 2 τσιγάρων, οι ερευνητές παρατήρησαν μια μείωση 16% στην μέγιστη στεφανιαία ροή του αίματος και μια αύξηση 19% της αντίστασης της ροής του αίματος.

Ωστόσο, μετά τη χρήση ηλεκτρονικού τσιγάρου, δεν παρατηρήθηκε καμία διαφορά τόσο στην στεφανιαία ροή του αίματος όσο και στην αντίσταση της ροής του αίματος σε σύγκριση με τη βασική μέτρηση.

«Τα αποτελέσματα είναι εντυπωσιακά και δείχνουν ότι, σε αντίθεση με τον καπνό, η χρήση ηλεκτρονικών τσιγάρων δεν επηρεάζει την οξυγόνωση της καρδιάς», δήλωσε για τα ευρήματα ο Δρ. Φαρσαλινός.

Άλλες επιλογές

Rss corner Sitemap Ανταποδοτικά Links

User Login

No account yet? Create account
Check out http://wordupecig.com!  Electronic Cigar

Στo ElectronicCig θα βρείτε αναλύσεις, παρουσιάσεις, ενημέρωση αλλά και χώρο για κουβεντούλα γύρω από το ηλεκτρονικό τσιγάρο

Polls

Για πιο λόγο επιλέξατε το ηλεκτρονικό τσιγάρο;

Results

Projects in progress

Εισαγωγικά άρθρα για το ηλεκτρονικό τσιγάρο και τη χρήση του
86%
Thu, 21 November 2019
Καταγραφή όλων των εμπορικών τύπων ηλεκτρονικού τσιγάρου στην ελληνική αγορά
74%
Thu, 21 November 2019
Ξενόγλωσση Ορολογία των ηλεκτρονικών τσιγάρων και της χρήσης του
52%
Thu, 21 November 2019
Designed by ElectronicCig.gr © 2015. All rights reserved.
Powered by Elxis - Open Source CMS.