Αρχική σελίδα arrow Υεία arrow Προειδοποίηση του FDA και ειδικών της δημόσιας υγείας για τα ηλεκτρονικά τσιγάρα

Προειδοποίηση του FDA και ειδικών της δημόσιας υγείας για τα ηλεκτρονικά τσιγάρα

(0 votes)

enlarge_01ynn_ss_fda_120Η Αμερικανική Υπηρεσία Τροφίμων και Φαρμάκων ανακοίνωσε σήμερα ότι η εργαστηριακή ανάλυση των δειγμάτων ηλεκτρονικών τσιγάρων βρήκε ότι περιέχουν καρκινογόνες και τοξικές χημικές ουσίες, όπως διαιθυλενογλυκόλη, ένα συστατικό που χρησιμοποιείται σε αντιψυκτικά.

Τα Ηλεκτρονικά τσιγάρα, είναι συσκευές που λειτουργούν με μπαταρία και φυσίγγια γεμισμένα με νικοτίνη, γεύσεις και άλλες χημικές ουσίες. Το ηλεκτρονικό τσιγάρο μετατρέπει τη νικοτίνη, η οποία είναι εξαιρετικά εθιστική και άλλες χημικές ουσίες σε έναν ατμό που εισπνέεται από το χρήστη.

Τα προϊόντα αυτά διατίθενται στο εμπόριο, πωλούνται στους νέους και είναι άμεσα διαθέσιμα στο διαδίκτυο και στα εμπορικά κέντρα. Επιπλέον, τα προϊόντα αυτά δεν περιέχουν καμία προειδοποιήση για την υγεία όπως τα εγκεκριμένα από τον FDA υποκατάστατα νικοτίνης ή τα συμβατικά τσιγάρα. Επίσης, είναι διαθέσιμα σε διάφορες γεύσεις, όπως η σοκολάτα και μέντα, οι οποίες μπορεί να έλκουν τους νέους.

Ειδικοί της δημόσιας υγείας εξέφρασαν την ανησυχία ότι τα ηλεκτρονικά τσιγάρα θα μπορούσαν να αυξήσουν τον εθισμό στη νικοτίνη και τη χρήση προϊόντων καπνού στους νέους. Ο Jonathan Winickoff, MD, πρόεδρος της Αμερικανικής Ακαδημίας Παιδιατρικής Ένωσης Καπνού και ο Jonathan Samet, MD, διευθυντής του Ινστιτούτου για την Παγκόσμια Υγεία του Πανεπιστημίου της Νότιας Καλιφόρνιας, συναντήθηκαν με τον Joshua Sharfstein, MD, κύριο αναπληρωτή επίτροπο του FDA, και τον Matthew McKenna , MD, διευθυντή του Γραφείου Καπνίσματος Υγείας για τα Κέντρα Ελέγχου και Πρόληψης Νόσων, για να συζητήσουν τους πιθανούς κινδύνους που συνδέονται με τη χρήση ηλεκτρονικών τσιγάρων.

"Ο FDA ανησυχεί για την ασφάλεια των προϊόντων αυτών και τον τρόπο με τον οποίο διατίθενται στην αγορά για το κοινό», είπε η Margaret A. Hamburg, MD, επίτροπος των τροφίμων και των φαρμάκων.

Επειδή αυτά τα προϊόντα δεν έχουν υποβληθεί στον FDA για την αξιολόγηση ή έγκριση, αυτή τη στιγμή η υπηρεσία δεν έχει τη δυνατότητα να γνωρίζει, εκτός από τις περιορισμένες δοκιμές που πραγματοποιούνται, τα επίπεδα της νικοτίνης ή τα ποσά ή τα είδη των άλλων χημικών ουσιών τα οποία οι διάφορες εταιρίες παρέχουν στο χρήστη.

Το Τμήμα Φαρμακευτικής Ανάλυσης του FDA ανέλυσε τα συστατικά σε ένα μικρό δείγμα φυσιγγίων από δύο κορυφαίες μάρκες ηλεκτρονικών τσιγάρων. Σε ένα δείγμα, η ανάλυση του FDA ανίχνευσε διαιθυλενογλυκόλη, μια χημική ουσία που χρησιμοποιείται σε αντιψυκτικά και είναι τοξική για τους ανθρώπους και σε αρκετά άλλα δείγματα, ανιχνεύθηκαν καρκινογόνες ουσίες, συμπεριλαμβανομένων των νιτροζαμινών. Οι δοκιμές αυτές δείχνουν ότι τα προϊόντα αυτά περιέχουν γνωστά καρκινογόνα και τοξικά χημικά σε ανιχνεύσιμα επίπεδα στα οποία οι χρήστες θα μπορούσαν να εκτεθούν.

Ο FDA έχει δεσμεύσει φορτία ηλεκτρονικών τσιγάρων στα σύνορα για εξέταση και τα προϊόντα που έχει εξετάσει μέχρι στιγμής ανταποκρίνονται στον ορισμό προϊόντος φαρμάκου και συσκευής, σύμφωνα με την πράξη της Ομοσπονδίας Τροφίμων Φαρμάκων και Καλλυντικών. Η δικαιοδοσία του FDA για τα ηλεκτρονικά τσιγάρα έχει αμφισβητηθεί σε μια υπόθεση που εκκρεμεί στο ομοσπονδιακό περιφερειακό δικαστήριο. Ο οργανισμός προβλέπει, επίσης, πρόσθετες δραστηριότητες για την αντιμετώπιση των ανησυχιών σχετικά με τα προϊόντα αυτά.

Επαγγελματίες του τομέα της υγείας και των καταναλωτών μπορούν να αναφέρουν σοβαρές ανεπιθύμητες ενέργειες (παρενέργειες) ή τα προβλήματα της ποιότητας των προϊόντων κατά τη χρήση ηλεκτρονικών τσιγάρων στο ειδικό πρόγραμμα του FDA "MedWatch Adverse Event Reporting program" είτε ηλεκτρονικά, ή μέσω κανονικού ταχυδρομείου, με φαξ ή δια τηλεφώνου.

FDA, 22/06/2009
http://www.fda.gov/NewsEvents/Newsroom/PressAnnouncements/ucm173222.htm
Ο FDA είναι ο εθνικός οργανισμός φαρμάκων και τροφίμων της Αμερικής.

Άλλες επιλογές

Rss corner Sitemap Ανταποδοτικά Links

User Login

No account yet? Create account
Check out http://wordupecig.com!  Electronic Cigar

Καλώς ήρθατε στο ElectronicCig. Η ενημέρωση για το ηλεκτρονικό τσιγάρο στην Ελλάδα ξεκινάει από δώ

Polls

Για πιο λόγο επιλέξατε το ηλεκτρονικό τσιγάρο;

Results

Projects in progress

Εισαγωγικά άρθρα για το ηλεκτρονικό τσιγάρο και τη χρήση του
86%
Thu, 21 November 2019
Καταγραφή όλων των εμπορικών τύπων ηλεκτρονικού τσιγάρου στην ελληνική αγορά
74%
Thu, 21 November 2019
Ξενόγλωσση Ορολογία των ηλεκτρονικών τσιγάρων και της χρήσης του
52%
Thu, 21 November 2019
Designed by ElectronicCig.gr © 2015. All rights reserved.
Powered by Elxis - Open Source CMS.