Αρχική σελίδα arrow Υεία arrow Νέες ρυθμίσεις για τα ηλεκτρονικά τσιγάρα

Νέες ρυθμίσεις για τα ηλεκτρονικά τσιγάρα

(1 vote)

usb-ecigarette1_120ΟΥΑΣΙΓΚΤΟΝ. Η αμερικανική κυβέρνηση επιθυμεί να απαγορεύσει την πώληση των ηλεκτρονικών τσιγάρων σε ανηλίκους, ενώ θα απαιτεί την έγκριση όλων των προϊόντων της κατηγορίας από τον Οργανισμό Τροφίμων και Φαρμάκων (FDA) και θα επιβάλει την τοποθέτηση σήμανσης με την οποία θα υποδεικνύεται ότι τα προϊόντα αυτά είναι επικίνδυνα για την υγεία. Ωστόσο, στην πρόταση νέων ρυθμίσεων που κατέθεσε σε δημόσιο διάλογο ο Οργανισμός Τροφίμων και Φαρμάκων (FDA) δεν προτείνονται απαγορεύσεις στην πώληση ηλεκτρονικών τσιγάρων με γεύσεις, η πώληση τέτοιων συσκευών μέσω Διαδικτύου ή οι τηλεοπτικές διαφημίσεις τους.

Οταν οριστικοποιηθεί η πρόταση ουσιαστικά θα θέσει τη βιομηχανία των ηλεκτρονικών τσιγάρων υπό τη δικαιοδοσία του Οργανισμού Τροφίμων και Φαρμάκων. Αξίζει να σημειωθεί ότι σύμφωνα με νόμο που ψηφίστηκε το 2009 ο FDA έχει τη δικαιοδοσία να ρυθμίζει την πώληση, διαφήμιση κ.ο.κ. των τσιγάρων και των υπολοίπων προϊόντων καπνού. Τώρα, όπως φαίνεται, ήρθε το πλήρωμα του χρόνου να περιληφθούν και τα ηλεκτρονικά τσιγάρα τα οποία ήδη αποδεικνύονται εξαιρετικά δημοφιλή. Μόνο το 2013 οι πωλήσεις τους ανήλθαν σε δύο δισεκατομμύρια δολάρια.

Η επικεφαλής του FDA, Μάργκαρετ Χάμπουργκ, δήλωσε σε συνέντευξη Τύπου ότι η πρόταση είναι ένα πρώτο, θεμελιώδες βήμα στον έλεγχο των ηλεκτρονικών τσιγάρων και προειδοποίησε ότι μελλοντικά οι ρυθμίσεις θα πολλαπλασιαστούν.

Βραχυπροθέσμως, οι κανόνες θα απαγορεύουν στις εταιρείες να διανείμουν δείγματα ηλεκτρονικών τσιγάρων δωρεάν αλλά και τις πωλήσεις από μηχανές εκτός αν αυτές βρίσκονται σε χώρους προσβάσιμους μόνο σε ενήλικες. Οι εταιρείες θα πρέπει με ειδική σήμανση να προειδοποιούν κάθε επίδοξο χρήστη ότι η νικοτίνη είναι εθιστική. Επί του παρόντος, πάντως, δεν επιβλήθηκε η τοποθέτηση άλλων σημάνσεων, παρόμοιων με αυτές που έχουν τα πακέτα των τσιγάρων, του καπνού κοκ. Η σήμανση για την ανάπτυξη εθισμού θα πρέπει να τοποθετηθεί το πολύ εντός δύο ετών μετά την οριστικοποίηση των κανόνων. Επίσης απαγορεύεται να διαφημίζονται οι δήθεν θετικές επιδράσεις που έχει το τσιγάρο στην υγεία. Οταν οριστικοποιηθούν οι νέοι κανόνες, οι εταιρείες θα πρέπει να προσκομίσουν τα νέα προϊόντα αλλά και αυτά που ήδη κυκλοφορούν προς έγκριση στον Οργανισμό Τροφίμων και Φαρμάκων.

Άλλες επιλογές

Rss corner Sitemap Ανταποδοτικά Links

User Login

No account yet? Create account
Check out http://wordupecig.com!  Electronic Cigar

Καλώς ήρθατε στο ElectronicCig. Η ενημέρωση για το ηλεκτρονικό τσιγάρο στην Ελλάδα ξεκινάει από δώ

Polls

Για πιο λόγο επιλέξατε το ηλεκτρονικό τσιγάρο;

Results

Projects in progress

Εισαγωγικά άρθρα για το ηλεκτρονικό τσιγάρο και τη χρήση του
86%
Tue, 19 November 2019
Καταγραφή όλων των εμπορικών τύπων ηλεκτρονικού τσιγάρου στην ελληνική αγορά
74%
Tue, 19 November 2019
Ξενόγλωσση Ορολογία των ηλεκτρονικών τσιγάρων και της χρήσης του
52%
Tue, 19 November 2019
Designed by ElectronicCig.gr © 2015. All rights reserved.
Powered by Elxis - Open Source CMS.