Αρχική σελίδα arrow Υεία arrow NOBACCO: Νέα δεδομένα στον τομέα της έρευνας για το ηλεκτρονικό τσιγάρο

NOBACCO: Νέα δεδομένα στον τομέα της έρευνας για το ηλεκτρονικό τσιγάρο

(0 votes)

nombol_a_120Τα ηλεκτρονικά τσιγάρα της NOBACCO, της κορυφαίας εταιρείας στον κλάδο ηλεκτρονικών τσιγάρων, συμβολίζουν την απόλυτη διάθεση ελευθερίας αλλά και την πίστη στην προσωπική επιλογή που είναι χαρακτηριστικά των ανθρώπων που ψάχνουν το νέο, που αναζητούν τη γεύση και την απόλαυση χωρίς βλαβερές συνέπειες για τους ίδιους και τους γύρω τους.

Κεντρικός άξονας στην φιλοσοφία της εταιρείας και βασική προτεραιότητα της NOBACCO και των ανθρώπων της, είναι η ποιότητα των προϊόντων που προσφέρει στο κοινό της, τόσο στις συσκευές ηλεκτρονικών τσιγάρων, αλλά και τα υγρά αναπλήρωσης που χρησιμοποιεί.

Στο πλαίσιο αυτό, και με βαθύ αίσθημα ευθύνης προς τον Έλληνα καταναλωτή, η Nobacco ενημερώνει για τις νέες εξελίξεις στο τομέα ερευνών που αφορούν το ηλεκτρονικό τσιγάρο. Τα τελευταία νέα αφορούν στο Ευρωπαϊκό Συνέδριο Τοξικολογίας (EUROTOX 2012) που πραγματοποιήθηκε στη Στοκχόλμη της Σουηδίας στις 17-20 Ιουνίου 2012, στο οποίο παρουσιαστήκαν τα αποτελέσματα των μελετών της ομάδας Περιβαλλοντικής Φυσιολογίας του Κέντρου Έρευνας, Τεχνολογίας και Ανάπτυξης Θεσσαλίας και του Εργαστηρίου Τοξικολογίας του Πανεπιστημίου Κρήτης σχετικά με της άμεσες επιδράσεις του ενεργητικού και του παθητικού καπνίσματος ηλεκτρονικού τσιγάρου, καθώς και η σύγκριση αυτών με αντίστοιχες επιδράσεις του κανονικού τσιγάρου, στη λειτουργία του αναπνευστικού συστήματος και σε σημαντικές αιματολογικές παραμέτρους του ανθρώπινου οργανισμού.

Τα αποτελέσματα των μελετών έδειξαν ότι η ενεργητική αλλά και η παθητική χρήση του ηλεκτρονικού τσιγάρου και του υγρού αναπλήρωσης που χρησιμοποιήθηκε δεν προκαλούν κλινικά σημαντική αποφρακτική τάση στο αναπνευστικό και δεν επηρεάζουν το σύνολο των αιματολογικών δεικτών, τόσο σε καπνιστές όσο και σε μη καπνιστές. Αντιθέτως, το ενεργητικό και παθητικό κάπνισμα του παραδοσιακού τσιγάρου προκαλούν εμφανή απόφραξη των αεραγωγών επηρεάζοντας τη λειτουργία του αναπνευστικού συστήματος, αλλά επίσης προκαλούν και μια μικρής έκτασης φλεγμονή αυξάνοντας τον αριθμό των λευκών αιμοσφαιρίων, τον αριθμό των λεμφοκυττάρων και τον αριθμό των πολυμορφοπύρηνων λευκοκυττάρων τόσο σε καπνιστές, όσο και σε μη καπνιστές. Σύμφωνα με μελέτες, η φλεγμονή αυτή που παρατηρείται σε χρόνιους καπνιστές παραδοσιακού τσιγάρου προκαλεί πολλά από τα προβλήματα υγείας που εκείνοι αντιμετωπίζουν, όπως η υψηλή συχνότητα λοιμώξεων και οι χρόνιες πνευμονοπάθειες.

Η ερεύνα χρησιμοποίησε προϊόντα διαδεδομένα στην αγορά, και συγκεκριμένα τα προϊόντα της Nobacco «NOBACCO GIANT», όσον αφορά την συσκευή ηλεκτρονικού τσιγάρου και το «NOBACCO USA MIX» με γεύση καπνού και περιεκτικότητα νικοτίνης 11mg/ml, όσον αφορά το υγρό αναπλήρωσης. Μετά από σχετική επικοινωνία του επιστημονικού τμήματος της Nobacco με τον υπεύθυνο της ερευνητικής ομάδας, Δρ. Ανδρέα Φλουρή, πληροφορηθήκαμε ότι, σε συνέχεια της παρουσίασης των αποτελεσμάτων της έρευνας στο συνέδριο EUROTOX 2012, έπεται η δημοσίευσή τους σε διεθνή έγκριτα επιστημονικά περιοδικά.

Περισσότερες πληροφορίες για τη NOBACCO μπορείτε να βρείτε στην επίσημη ιστοσελίδα της www.nobacco.gr

Άλλες επιλογές

Rss corner Sitemap Ανταποδοτικά Links

User Login

No account yet? Create account
Check out http://wordupecig.com!  Electronic Cigar

Καλώς ήρθατε στο ElectronicCig. Η ενημέρωση για το ηλεκτρονικό τσιγάρο στην Ελλάδα ξεκινάει από δώ

Polls

Για πιο λόγο επιλέξατε το ηλεκτρονικό τσιγάρο;

Results

Projects in progress

Εισαγωγικά άρθρα για το ηλεκτρονικό τσιγάρο και τη χρήση του
86%
Tue, 12 November 2019
Καταγραφή όλων των εμπορικών τύπων ηλεκτρονικού τσιγάρου στην ελληνική αγορά
74%
Tue, 12 November 2019
Ξενόγλωσση Ορολογία των ηλεκτρονικών τσιγάρων και της χρήσης του
52%
Tue, 12 November 2019
Designed by ElectronicCig.gr © 2015. All rights reserved.
Powered by Elxis - Open Source CMS.