Αρχική σελίδα arrow Νέα arrow Τα αντικαπνιστικά μέτρα σώζουν ζωές

Τα αντικαπνιστικά μέτρα σώζουν ζωές

(0 votes)
Sunday, 08 April 2012

ΗΠΑ: Τα αντικαπνιστικά μέτρα έχουν «σώσει» 800.000 ανθρώπους

measures1Οι στατιστικές δείχνουν πως το ποσοστό των περιπτώσεων καρκίνου των πνευμόνων μειώθηκε ανάμεσα στους ενήλικες Αμερικανούς, από 23,2% το 2000 στο 20,6% το 2008

Τα αντικαπνιστικά μέτρα στις ΗΠΑ, όπως η αύξηση των φόρων στα τσιγάρα και οι εκστρατείες ενημέρωσης, βοήθησαν να αποφευχθούν περίπου 800.000 θάνατοι από καρκίνο των πνευμόνων, στο διάστημα από το 1975 ως το 2000, σύμφωνα με μελέτη που δημοσιοποιήθηκε από το Αμερικανικό Αντικαρκινικό Ινστιτούτο.

Αν όλοι οι Αμερικάνοι σταματούσαν το κάπνισμα μετά την πρώτη προειδοποίηση των αμερικανικών υγειονομικών αρχών, το 1964, για τους κινδύνους του καπνίσματος, συνολικά 2,5 εκατομμύρια άνθρωποι δεν θα είχαν πεθάνει πρόωρα την περίοδο αυτή των 36 χρόνων, σύμφωνα με τους επιστήμονες.

Οι ερευνητές μπόρεσαν να υπολογίσουν με δικό τους τρόπο την κατανάλωση τσιγάρων από τους ανθρώπους που γεννήθηκαν από το 1890 ως το 1970. Μετά εφάρμοσαν ένα μοντέλο ηλεκτρονικού υπολογιστή για να βρουν την συχνότητα εμφάνισης καρκίνου των πνευμόνων στην ομάδα αυτή.

"Τα αποτελέσματα μας προσφέρουν μια καλή απεικόνιση των καταστροφικών συνεπειών του καπνίσματος στη χώρα μας και δείχνουν πόσο μεγάλο είναι το όφελος από τη μείωση του καπνίσματος", τόνισε ο Ρόμπερτ Κρόιλ, επικεφαλής του τμήματος ελέγχου του καρκίνου στο Ινστιτούτο.

"Φυσικά και έχει σημειωθεί σημαντική πρόοδος εναντίον του καπνίσματος, αλλά δεν πρέπει να χαλαρώσουμε τις προσπάθειες", υπογράμμισε ο ίδιος και πρόσθεσε πως ο αντικαπνιστικός αγώνας εξακολουθεί να είναι μια από τις σπουδαιότερες προτεραιότητες της ιατρικής, της επιστήμης, αλλά και της δημόσιας υγείας.

"Η έρευνα αυτή είναι η πρώτη προσπάθεια να προσδιοριστεί ποσοτικά η σχέση του καπνίσματος με τη θνησιμότητα εξαιτίας του καρκίνου των πνευμόνων", διευκρίνισε ο Δρ Σουρές Μουλγκαβκάρ από το Αντικαρκινικό Ινστιτούτο Έρευνας Φρεντ Χάτσινσον στο Σιάτλ.

Από το 1964, η αντικαπνιστική εκστρατεία της αμερικανικής κυβέρνησης περιλαμβάνει την απαγόρευση του καπνίσματος σε δημόσιους χώρους, την αύξηση των φόρων στα τσιγάρα και τον περιορισμό της πώλησης τσιγάρων σε παιδιά και εφήβους.

"Η μεγάλη πλειοψηφία των θανάτων από καρκίνο των πνευμόνων θα μπορούσε να έχει αποφευχθεί αν (οι άνθρωποι αυτοί) σταματούσαν το κάπνισμα", επισήμανε ο Ερικ Φέιερ, υπεύθυνος στατιστικής μεθοδολογίας του Αντικαρκινικού Ινστιτούτου.

Η έρευνα σταματά το 2000 γιατί δεν υπάρχουν επαρκή λεπτομερή στοιχεία για τα πιο πρόσφατα χρόνια.

Ομως οι στατιστικές δείχνουν πως το ποσοστό των περιπτώσεων καρκίνου των πνευμόνων μειώθηκε ανάμεσα στους ενήλικες Αμερικανούς, από 23,2% το 2000 στο 20,6% το 2008.

Σύμφωνα με τις τελευταίες εκτιμήσεις της αμερικανικής κυβέρνησης, το 20,6% του πληθυσμού της χώρας καπνίζει, και τα τέσσερα εκατομμύρια είναι νέοι.

http://www.imerisia.gr

Άλλες επιλογές

Rss corner Sitemap Ανταποδοτικά Links

User Login

No account yet? Create account
Check out http://wordupecig.com!  Electronic Cigar

Στo ElectronicCig θα βρείτε αναλύσεις, παρουσιάσεις, ενημέρωση αλλά και χώρο για κουβεντούλα γύρω από το ηλεκτρονικό τσιγάρο

Polls

Για πιο λόγο επιλέξατε το ηλεκτρονικό τσιγάρο;

Results

Projects in progress

Εισαγωγικά άρθρα για το ηλεκτρονικό τσιγάρο και τη χρήση του
86%
Tue, 19 November 2019
Καταγραφή όλων των εμπορικών τύπων ηλεκτρονικού τσιγάρου στην ελληνική αγορά
74%
Tue, 19 November 2019
Ξενόγλωσση Ορολογία των ηλεκτρονικών τσιγάρων και της χρήσης του
52%
Tue, 19 November 2019
Designed by ElectronicCig.gr © 2015. All rights reserved.
Powered by Elxis - Open Source CMS.