Αρχική σελίδα arrow Νέα arrow ΣΕΕΗΤ: Θετική η απόφαση σύστασης διυπουργικής επιτροπής για το ηλεκτρονικό τσιγάρο

ΣΕΕΗΤ: Θετική η απόφαση σύστασης διυπουργικής επιτροπής για το ηλεκτρονικό τσιγάρο

(0 votes)

seehtΤη συνεργασία του Συνδέσμου Ελληνικών Επιχειρήσεων Ηλεκτρονικού Τσιγάρου (ΣΕΕΗΤ) ζήτησε η Διυπουργική Επιτροπή που συγκροτήθηκε με πρωτοβουλία του Υπουργείου Υγείας, για την έκδοση Κοινής Υπουργικής Απόφασης για το ηλεκτρονικό τσιγάρο, προκειμένου να τεθεί τέλος στην ασάφεια και την παραπληροφόρηση γύρω από τον εναλλακτικό αυτό τρόπο καπνίσματος.

Ο ΣΕΕΗΤ έχοντας επανειλημμένα προτείνει καθορισμό προϋποθέσεων και διαδικασίες ελέγχου, εκφράζει την απόλυτη ικανοποίησή του για την κινητικότητα αυτή που επιδεικνύει η πολιτεία, και σε σύντομο χρονικό διάστημα θα υποβάλλει εμπεριστατωμένο σχέδιο προτάσεων, προκειμένου επιτέλους να θεσπιστούν κανόνες για την κυκλοφορία του ηλεκτρονικού τσιγάρου, όπως επίσης και για τις αναγκαίες υποδομές για τον εργαστηριακό έλεγχο των συστατικών του.

Ο Πρόεδρος του ΣΕΕΗΤ κ. Δημήτρης Πετρόπουλος σε σχετική του δήλωση υπογραμμίζει: «Προσερχόμαστε με μεγάλη ικανοποίηση στον διάλογο για τους όρους και τις προϋποθέσεις που θα βάλουν τέρμα στην ασάφεια που επικρατεί γύρω από το ηλεκτρονικό τσιγάρο, γιατί δεν μπορεί να διακυβεύεται επί μακρόν η λειτουργία δεκάδων εταιρειών και η δουλειά εκαντοντάδων εργαζομένων σ’ αυτές», επισημαίνοντας συγχρόνως πως «το υπάρχον νομοθετικό κενό αφήνει περιθώρια σε ‘’αλεξιπτωτιστές’’ του χώρου να διακινούν χωρίς κανένα έλεγχο ηλεκτρονικά τσιγάρα, που ίσως δεν ανταποκρίνονται στα ποιοτικά standards διασφάλισης του καταναλωτή που επιβάλλει η διεθνής νομοθεσία».

«Στο πλαίσιο αυτό», καταλήγει ο Πρόεδρος του ΣΕΕΗΤ, «η συγκεκριμένη απόφαση μας βρίσκει απόλυτα σύμφωνους και θα συνεργαστούμε δημιουργικά προς την κατεύθυνση εύρεσης της καταλληλότερης λύσης που θα δημιουργήσει επιτέλους ένα ‘’καθεστώς’’ κανόνων και προϋποθέσεων διάθεσης του ηλεκτρονικού τσιγάρου».

Άλλες επιλογές

Rss corner Sitemap Ανταποδοτικά Links

User Login

No account yet? Create account
Check out http://wordupecig.com!  Electronic Cigar

Στo ElectronicCig θα βρείτε αναλύσεις, παρουσιάσεις, ενημέρωση αλλά και χώρο για κουβεντούλα γύρω από το ηλεκτρονικό τσιγάρο

Polls

Για πιο λόγο επιλέξατε το ηλεκτρονικό τσιγάρο;

Results

Projects in progress

Εισαγωγικά άρθρα για το ηλεκτρονικό τσιγάρο και τη χρήση του
86%
Thu, 21 November 2019
Καταγραφή όλων των εμπορικών τύπων ηλεκτρονικού τσιγάρου στην ελληνική αγορά
74%
Thu, 21 November 2019
Ξενόγλωσση Ορολογία των ηλεκτρονικών τσιγάρων και της χρήσης του
52%
Thu, 21 November 2019
Designed by ElectronicCig.gr © 2015. All rights reserved.
Powered by Elxis - Open Source CMS.