Αρχική σελίδα arrow Νέα arrow Πόλεμος συμφερόντων γύρω από το ηλεκτρονικό τσιγάρο

Πόλεμος συμφερόντων γύρω από το ηλεκτρονικό τσιγάρο

(0 votes)
Monday, 11 November 2013

8c6b05baa9092a17c8eb0c2f34f9845b_120Μετά την απόφαση του Ευρωκοινοβουλίου για την εξαίρεση του ηλεκτρονικού τσιγάρου από τα φάρμακα, με ιδιαίτερο ενδιαφέρον αναμένεται και η ετυμηγορία του Αμερικανικού Οργανισμού Τροφίμων και Φαρμάκων
Φουντώνει ο «πόλεμος» φαρμακοβιομηχανιών και βιομηχανιών παρασκευής του ηλεκτρονικού τσιγάρου ενόψει της θέσπισης ρυθμιστικού πλαισίου από τον αμερικανικό Οργανισμό Τροφίμων και Φαρμάκων (FDA).

Η απόφαση του Ευρωκοινοβουλίου τον Οκτώβριο, η οποία προβλέπει ένα ρυθμιστικό πλαίσιο για τη διάθεσή των ηλεκτρονικών τσιγάρων ενώ τα εξαιρεί από την κατηγορία των φαρμακευτικών προϊόντων, ανοίγει το δρόμο για τη θέσπιση σχετικών ρυθμίσεων και από τις αρμόδιες αμερικανικές Αρχές.

Με την απόφαση των Ευρωβουλευτών απορρίπτονται οι προτάσεις υγειονομικών αξιωματούχων για πώληση του ηλεκτρονικού τσιγάρου μόνο στα φαρμακεία, καθώς και η επιβολή δαπανηρών διαδικασιών πιστοποίησης στους παρασκευαστές.

Ωστόσο, όπως αναφέρει η Wall Street Journal, η απόφαση του Ευρωκοινοβουλίου δεν ξεκαθαρίζει τελείως το τοπίο, καθώς αφήνει ένα μεγάλο "σύννεφο" να αιωρείται, απειλώντας την αγορά του ηλεκτρονικού τσιγάρου, η οποία, όπως προβλέπουν αναλυτές της Wall Street, θα ξεπεράσει σε μέγεθος εκείνη του καπνού μέσα σε μία δεκαετία.

Τον περασμένο Δεκέμβριο όταν η Κομισιόν πρότεινε αρχικώς τα ηλεκτρονικά τσιγάρα να αντιμετωπίζονται ως φάρμακα, η βιομηχανία αντέδρασε άμεσα, συνειδητοποιώντας ότι "έχουμε ένα πολύ μεγάλο πρόβλημα και μία μεγάλη μάχη μπροστά μας", λέει ο Rav Story, Αμερικανός πρόεδρος της United Tobacco Vapor Group, εταιρείας παρασκευής ηλεκτρονικών τσιγάρων με γραφεία στην Ατλάντα και το Αμστερνταμ.
newmoney.gr

Άλλες επιλογές

Rss corner Sitemap Ανταποδοτικά Links

User Login

No account yet? Create account
Check out http://wordupecig.com!  Electronic Cigar

Το ElectronicCig σας καλωσορίζει στις σελίδες του. Εδώ θα βρείτε νέα, παρουσιάσεις, γενικές αλλά και ειδικές πληροφορίες σχετικά με το ηλεκτρονικό τσιγάρο στην Ελλάδα

Polls

Για πιο λόγο επιλέξατε το ηλεκτρονικό τσιγάρο;

Results

Projects in progress

Εισαγωγικά άρθρα για το ηλεκτρονικό τσιγάρο και τη χρήση του
86%
Tue, 19 November 2019
Καταγραφή όλων των εμπορικών τύπων ηλεκτρονικού τσιγάρου στην ελληνική αγορά
74%
Tue, 19 November 2019
Ξενόγλωσση Ορολογία των ηλεκτρονικών τσιγάρων και της χρήσης του
52%
Tue, 19 November 2019
Designed by ElectronicCig.gr © 2015. All rights reserved.
Powered by Elxis - Open Source CMS.