Αρχική σελίδα arrow Νέα arrow Καμπανάκι κινδύνου από προϊόντα της υγρής νικοτίνης

Καμπανάκι κινδύνου από προϊόντα της υγρής νικοτίνης

(0 votes)
Thursday, 24 May 2012

Προειδοποιήσεις από το Τμήμα Επιθεώρησης Εργασίας

image1_02Λευκωσία: Προϊόντα υγρής νικοτίνης, τα οποία θεωρείται ότι περικλείουν κινδύνους, έχουν εντοπισθεί στην ευρωπαϊκή αγορά, σύμφωνα με προειδοποίηση του Τμήματος Επιθεώρησης Εργασίας προς το καταναλωτικό κοινό.

Όπως αναφέρεται σε επίσημη ανακοίνωση, τα προϊόντα αυτά χρησιμοποιούνται στις συσκευές ηλεκτρονικών τσιγάρων (υποκατάστατα του καπνίσματος).

Σημειώνεται ότι η υγρή νικοτίνη και τα μείγματα που την περιέχουν ταξινομούνται ως πολύ τοξικά για την ανθρώπινη υγεία και επικίνδυνα για το περιβάλλον.

Σύμφωνα με πληροφορίες του Συστήματος Ταχείας Ανταλλαγής Πληροφοριών για Ασφάλεια Προϊόντων πλην Τροφίμων (RAPEX) της Ευρωπαϊκής Ένωσης, έχουν εντοπιστεί στην Ευρωπαϊκή Αγορά προϊόντα υγρής νικοτίνης χωρίς την απαιτούμενη από την νομοθεσία συσκευασία και σήμανση επικινδυνότητας.

Στη συνέχεια παρέχονται πληροφορίες τέτοιων προϊόντων που εντοπίστηκαν στην Ευρωπαϊκή αγορά.

Ειδικότερα, στη συσκευασία των μειγμάτων υγρής νικοτίνης που προορίζεται για χρήση από το ευρύ κοινό στις συσκευές ηλεκτρονικών τσιγάρων, πρέπει να υπάρχουν υποχρεωτικά τα προβλεπόμενα από τη νομοθεσία σύμβολα κινδύνου «Πολύ Τοξικό» και «Επικίνδυνο για το Περιβάλλον», και οι υποχρεωτικές ενδείξεις «Τοξικό σε περίπτωση καταπόσεως», «Πολύ τοξικό σε επαφή με το δέρμα», «Τοξικό για τους υδρόβιους οργανισμούς», και «Μπορεί να προκαλέσει μακροχρόνιες δυσμενείς επιπτώσεις στο υδάτινο περιβάλλον».

Επίσης τα προϊόντα αυτά θα πρέπει να φέρουν τριγωνική ανάγλυφη σήμανση και πώμα ασφαλείας για παιδιά.

Επισημαίνεται ότι όλες οι ενδείξεις κινδύνου θα πρέπει να αναγράφονται υποχρεωτικά στην ελληνική γλώσσα.

Σημειώνεται ότι σύμφωνα με τη νομοθεσία, προϊόντα που περιέχουν επικίνδυνες ουσίες όπως τα μείγματα υγρής νικοτίνης δεν πρέπει να προσομοιάζουν με προϊόντα που χρησιμοποιούνται ως τρόφιμα, φαρμακευτικά ή καλλυντικά προϊόντα και τα οποία μπορεί να παραπλανήσουν τον καταναλωτή και ειδικότερα τα παιδιά (εικόνες φρούτων ή άλλων τροφίμων, λουλουδιών κλπ).

Το Τμήμα Επιθεώρησης Εργασίας καλεί το καταναλωτικό κοινό να είναι ιδιαίτερα προσεκτικό στα προϊόντα που αγοράζει.

Θα πρέπει ο καταναλωτής να μελετά με προσοχή τις επιμέρους πληροφορίες που αναγράφονται στη συσκευασία των προϊόντων και σε περίπτωση που εντοπίζει προϊόντα για τα οποία υπάρχουν αμφιβολίες για την ασφάλειά τους ή διαπιστώνει ότι δεν ανταποκρίνονται στις πιο πάνω απαιτήσεις, τότε να ενημερώνονται σχετικά οι αρμόδιοι λειτουργοί του Τμήματος Επιθεώρησης Εργασίας στα τηλέφωνα 22405611, 22405637 και 22405609.

Περιγραφή προϊόντος

Υγρή νικοτίνη μάρκας «Halo» για χρήση σε ηλεκτρονικά τσιγάρα «Tribeca». Το προϊόν είναι Αμερικάνικης προέλευσης και εντοπίστηκε στην αγορά της Γαλλίας χωρίς να φέρει την απαιτούμενη από τη νομοθεσία σήμανση επικινδυνότητας και πώμα ασφαλείας.

Υγρή νικοτίνη μάρκας «Dekang» για χρήση σε ηλεκτρονικά τσιγάρα «Pineapple». Το προϊόν είναι Κινέζικης προέλευσης και εντοπίστηκε στην αγορά της Γαλλίας χωρίς να φέρει την απαιτούμενη από τη νομοθεσία σήμανση επικινδυνότητας και πώμα ασφαλείας.

Υγρή νικοτίνη μάρκας «Halo» για χρήση σε ηλεκτρονικά τσιγάρα «Coolmist». Το προϊόν είναι Αμερικανικής προέλευσης και εντοπίστηκε στην αγορά της Γαλλίας χωρίς να φέρει την απαιτούμενη από τη νομοθεσία σήμανση επικινδυνότητας και πώμα ασφαλείας.

Υγρή νικοτίνη μάρκας «Dekang» για χρήση σε ηλεκτρονικά τσιγάρα «Desert ship». Το προϊόν είναι Κινεζικής προέλευσης και εντοπίστηκε στην αγορά της Γαλλίας χωρίς να φέρει την απαιτούμενη από τη νομοθεσία σήμανση επικινδυνότητας και πώμα ασφαλείας.

Υγρή νικοτίνη μάρκας «Halo» για χρήση σε ηλεκτρονικά τσιγάρα «Prime 15». Το προϊόν είναι Αμερικανικής προέλευσης και εντοπίστηκε στην αγορά της Γαλλίας χωρίς να φέρει την απαιτούμενη από τη νομοθεσία σήμανση επικινδυνότητας και πώμα ασφαλείας.

Υγρή νικοτίνη μάρκας «Esco Technology» για χρήση σε ηλεκτρονικά τσιγάρα «Turkish Tobacco Med» και «Strawberry Low». Το προϊόν είναι Κινέζικης προέλευσης και εντοπίστηκε στην αγορά της Γερμανίας χωρίς να φέρει την απαιτούμενη από τη νομοθεσία σήμανση επικινδυνότητας και πώμα ασφαλείας.

Άλλες επιλογές

Rss corner Sitemap Ανταποδοτικά Links

User Login

No account yet? Create account
Check out http://wordupecig.com!  Electronic Cigar

Το ElectronicCig σας καλωσορίζει στις σελίδες του. Εδώ θα βρείτε νέα, παρουσιάσεις, γενικές αλλά και ειδικές πληροφορίες σχετικά με το ηλεκτρονικό τσιγάρο στην Ελλάδα

Polls

Για πιο λόγο επιλέξατε το ηλεκτρονικό τσιγάρο;

Results

Projects in progress

Εισαγωγικά άρθρα για το ηλεκτρονικό τσιγάρο και τη χρήση του
86%
Tue, 12 November 2019
Καταγραφή όλων των εμπορικών τύπων ηλεκτρονικού τσιγάρου στην ελληνική αγορά
74%
Tue, 12 November 2019
Ξενόγλωσση Ορολογία των ηλεκτρονικών τσιγάρων και της χρήσης του
52%
Tue, 12 November 2019
Designed by ElectronicCig.gr © 2015. All rights reserved.
Powered by Elxis - Open Source CMS.