Αρχική σελίδα arrow Νέα arrow Γαλλία:Nέα έρευνα για το ηλεκτρονικό τσιγάρο

Γαλλία:Nέα έρευνα για το ηλεκτρονικό τσιγάρο

(0 votes)
Sunday, 17 March 2013
e-cigarette1_120Tη διεξαγωγή έρευνας για το ηλεκτρονικό τσιγάρο, την ώρα που εκατοντάδες χιλιάδες συμπατριώτες της προσπαθούν να κόψουν το κάπνισμα, ζήτησε η Υπουργός Υγείας της Γαλλίας, Μαρισόλ Τουρέν.

Εκτιμά ότι η χρήση του ηλεκτρονικού τσιγάρου αφήνει ανοικτά "αρκετά ερωτήματα όπως αν θεωρείται προϊόν ευρείας κατανάλωσης, αν είναι μια ιατρική συσκευή και ποια είναι τα χαρακτηριστικά αυτού του προϊόντος.

"Ζήτησα από τις υπηρεσίες μου να μου αναφέρουν ακριβώς για τι προϊόν πρόκειται", είπε σήμερα μιλώντας στο France Info, καθώς είναι απαραίτητη μια αξιολόγηση της συσκευής αυτής για τα οφέλη ή τους κινδύνους της" "που έχει διαδοθεί πολύ".

Το Μάιο του 2011 η γαλλική Υπηρεσία Υγειονομικής Ασφάλειας και προϊόντων υγείας (Afssaps) είχε εισηγηθεί να "μην καταναλώνονται" τα προϊόντα αυτά. Τα φαρμακεία δεν έχουν επισήμως το δικαίωμα να πωλούν τη συσκευή αυτή, καθώς το ηλεκτρονικό τσιγάρο διατίθεται μόνο σε ειδικευμένα καταστήματα και στο διαδίκτυο.

Το προϊόν αυτό αναπτύχθηκε μετά την απαγόρευση του καπνίσματος σε δημόσιους χώρους ως εναλλακτική στο κλασικό τσιγάρο. λχει την ίδια όψη με το τσιγάρο για να δίνει στο χρήστη την αίσθηση ότι ικανοποιεί την έξη του. Η εισπνοή του ατμού ενός ηλεκτρονικού τσιγάρου δεν έχει διαπιστωθεί αν προκαλεί προβλήματα στη υγεία.

Φιαλίδια με υγρά αναπλήρωσης (e-liquides) με προπυλενογλυκόλη, γλυκερίνη, διάφορα αρώματα και ενδεχομένως νικοτίνη, ένας ατμοποιητής και μια επαναφορτιζόμενη μπαταρία αποτελούν τη συσκευή αυτή.

Σύμφωνα με την Afssaps, τα ηλεκτρονικά τσιγάρα περιέχουν ποσότητες νικοτίνης, μικρότερες ή μεγαλύτερες, που ακόμη και σε μικρές συγκεντρώσεις μπορεί να "προκαλέσουν σοβαρές ανεπιθύμητες συνέπειες".

Ο αριθμός των χρηστών φέρεται να ανέρχεται σε μισό εκατομμύριο στη Γαλλία, σύμφωνα με τους κατασκευαστές του ηλεκτρονικού τσιγάρου.
"Ως γιατρός δεν μπορώ να συστήσω το ηλεκτρονικό τσιγάρο", δήλωσε πρόσφατα ο Μπερτράν Ντοτσενμπέργκ, πνευμονολόγος στο νοσοκομείο Πιτιέ-Σαλπετριέρ και σφοδρός πολέμιος του καπνίσματος.

"Ωστόσο θα άφηνα έναν μανιώδη καπνιστή να κάνει αυτό που θέλει. Με το τσιγάρο διατρέχει 50% πιθανότητες να πεθάνει. Με το ηλεκτρονικό τσιγάρο, δεν ξέρουμε πολλά αλλά εκ των προτέρων οι πιθανότητες είναι λιγότερες", δήλωσε ο πνευμονολόγος.

Άλλες επιλογές

Rss corner Sitemap Ανταποδοτικά Links

User Login

No account yet? Create account
Check out http://wordupecig.com!  Electronic Cigar

Καλώς ήρθατε στο ElectronicCig. Η ενημέρωση για το ηλεκτρονικό τσιγάρο στην Ελλάδα ξεκινάει από δώ

Polls

Για πιο λόγο επιλέξατε το ηλεκτρονικό τσιγάρο;

Results

Projects in progress

Εισαγωγικά άρθρα για το ηλεκτρονικό τσιγάρο και τη χρήση του
86%
Tue, 19 November 2019
Καταγραφή όλων των εμπορικών τύπων ηλεκτρονικού τσιγάρου στην ελληνική αγορά
74%
Tue, 19 November 2019
Ξενόγλωσση Ορολογία των ηλεκτρονικών τσιγάρων και της χρήσης του
52%
Tue, 19 November 2019
Designed by ElectronicCig.gr © 2015. All rights reserved.
Powered by Elxis - Open Source CMS.