Αρχική σελίδα arrow Νέα arrow Εξι στα χίλια τα περιστατικά δηλητηρίασης από ηλεκτρονικό τσιγάρο

Εξι στα χίλια τα περιστατικά δηλητηρίασης από ηλεκτρονικό τσιγάρο

(0 votes)

e-liquid_120_01Σε εμπορικό πόλεμο κατά του ηλεκτρονικού τσιγάρου αποδίδει ο Σύνδεσμος Ελληνικών Επιχειρήσεων Ηλεκτρονικού Τσιγάρου (ΣΕΕΗΤ) την έρευνα που είδε το φως της δημοσιότητας στις ΗΠΑ, για την αύξηση των στατιστικών στις δηλητηριάσεις λόγω ηλεκτρονικού τσιγάρου.

Υποστηρίζει ότι «η αύξηση των πωλήσεων ηλεκτρονικού τσιγάρου δημιουργεί πανικό» κι ότι «οι δηλητηριάσεις αφορούν στο 6*».

Χαρακτηρίζει το ηλεκτρονικό τσιγάρο «εναλλακτικό, σημαντικά λιγότερο επιβλαβή τρόπο καπνίσματος» και τονίζει πως πρόκειται για μικρό αριθμό τηλεφωνικών κλήσεων για δηλητηρίαση, «από υγρό αναπλήρωσης, το οποίο φυσικά δεν προορίζεται ούτε για κατάποση ούτε για επαφή με το δέρμα ούτε -ακόμα χειρότερα- θα αφηνόταν ελεύθερο στην πρόσβαση από ανήλικα παιδιά».

Κατά τον ΣΕΗΗΤ, «το 2012, σύμφωνα με τα στοιχεία του Ετήσιου Απολογισμού του Εθνικού Κέντρου Δηλητηριάσεων των ΗΠΑ (NPDS), ο συνολικός αριθμός κλήσεων που δέχθηκε το Κέντρο ήταν 2.275.000 και ο αριθμός των 1.351 κλήσεων που αναφέρεται στα δημοσιεύματα για περιστατικά που σχετίζονται με το ηλεκτρονικό τσιγάρο, αντιπροσωπεύει μόνο το 0,06% ή πιο απλά το 6*. Ειδικά για τα παιδιά ηλικίας κάτω των 5 ετών, τα στοιχεία δείχνουν πως το μεγαλύτερο ποσοστό δηλητηριάσεων οφείλεται σε καλλυντικά (160.000 κλήσεις), αναλγητικά φάρμακα (114.000 κλήσεις) και καθαριστικά σπιτιού (111.000 κλήσεις). Τέλος, αποσιωπείται ο αριθμός 440.000 που αντιπροσωπεύει τον αριθμό των θανάτων από το κάπνισμα συμβατικών τσιγάρων κάθε χρόνο».

Μάλιστα, σημειώνει πως δεν πρόκειται ούτε «για «κύμα» ούτε «επιδημία» δηλητηριάσεων από ηλεκτρονικό τσιγάρο, «ειδικά στις ΗΠΑ, μια χώρα όπου οι χρήστες του ηλεκτρονικού τσιγάρου ξεπερνούν τα 2,5 εκατομμύρια».

Οι εταιρείες-μέλη του ΣΕΕΗΤ τονίζουν πως «διαθέτουν τα φιαλίδια που περιέχουν υγρό αναπλήρωσης ηλεκτρονικού τσιγάρου με όλες τις νόμιμες και απαραίτητες σημάνσεις για την προειδοποίηση των καταναλωτών, ενώ χρησιμοποιούνται συσκευασίες (Child proof), οι οποίες δεν μπορούν να ανοιχτούν από παιδιά».

Άλλες επιλογές

Rss corner Sitemap Ανταποδοτικά Links

User Login

No account yet? Create account
Check out http://wordupecig.com!  Electronic Cigar

Καλώς ήρθατε στο ElectronicCig. Η ενημέρωση για το ηλεκτρονικό τσιγάρο στην Ελλάδα ξεκινάει από δώ

Polls

Για πιο λόγο επιλέξατε το ηλεκτρονικό τσιγάρο;

Results

Projects in progress

Εισαγωγικά άρθρα για το ηλεκτρονικό τσιγάρο και τη χρήση του
86%
Tue, 19 November 2019
Καταγραφή όλων των εμπορικών τύπων ηλεκτρονικού τσιγάρου στην ελληνική αγορά
74%
Tue, 19 November 2019
Ξενόγλωσση Ορολογία των ηλεκτρονικών τσιγάρων και της χρήσης του
52%
Tue, 19 November 2019
Designed by ElectronicCig.gr © 2015. All rights reserved.
Powered by Elxis - Open Source CMS.