Αρχική σελίδα arrow Νέα arrow 'Ερευνα:Το ηλεκτρονικό τσιγάρο είναι λιγότερο βλαβερό

'Ερευνα:Το ηλεκτρονικό τσιγάρο είναι λιγότερο βλαβερό

(0 votes)

are-electronic-cigarettes-legal_120Ανάλυση ερευνών υποδεικνύει ότι το ηλεκτρονικό τσιγάρο είναι πιθανόν λιγότερο βλαβερό σε σχέση με τον καπνό.

Το ηλεκτρονικό τσιγάρο είναι πιθανόν λιγότερο βλαβερό σε σχέση με το τσιγάρο, υποδεικνύει ανάλυση της τρέχουσας επιστημονικής έρευνας.

Επιστήμονες θεωρούν ότι η αντικατάσταση των τσιγάρων με ηλεκτρονικά θα μπορούσε να μειώσει θανάτους που οφείλονται στο κάπνισμα, αν και είναι άγνωστες οι μακροπρόθεσμες συνέπειες.

Στο περιοδικό ‘'Addiction'', ερευνητές υποδεικνύουν ότι το ηλεκτρονικό τσιγάρο θα πρέπει να αντιμετωπίσει λιγότερο αυστηρούς κανόνες σε σχέση με το τσιγάρο.

Ωστόσο, ειδικοί προειδοποιούν ότι η ενθάρρυνση της χρήσης του ηλεκτρονικού τσιγάρου χωρίς ισχυρές ενδείξεις είναι ανεύθυνη.

Διεθνής ομάδα ερευνητών εξέτασε 81 έρευνες εστιάζοντας σε

  • Ανησυχίες για την ασφάλεια
  • Χημικά στα υγρά και τους ατμούς
  • Χρήση μεταξύ των καπνιστών και των μη καπνιστών

Οι επιστήμονες δηλώνουν ότι οι κίνδυνοι στους χρήστες και τους παθητικούς καπνιστές είναι πολύ λιγότεροι σε σχέση με αυτούς του τσιγάρου αλλά προειδοποιούν ότι δεν έχουν κατανοηθεί πλήρως οι επιπτώσεις σε ανθρώπους με αναπνευστικά προβλήματα.
Προσθέτουν, ότι το ηλεκτρονικό τσιγάρο περιέχει λίγες από τις τοξίνες που υπάρχουν στον καπνό του τσιγάρου αλλά σε πολύ χαμηλότερα επίπεδα.

Αναφέρουν ότι δεν υπάρχουν αποδείξεις ότι τα παιδιά μεταπηδούν από τους πειραματισμούς με το ηλεκτρονικό τσιγάρο σε τακτική χρήση και καταλήγουν ότι τα προϊόντα δεν ενθαρρύνουν νέους να συνεχίσουν με συμβατικές συνήθειες καπνίσματος.
Η ανάλυση υποδεικνύει ότι η μεταστροφή στο ηλεκτρονικό τσιγάρο μπορεί να βοηθήσει τους καπνιστές να διακόψουν ή να μειώσουν τη χρήση του τσιγάρου.

Ο ερευνητής, καθηγητής Peter Hajek, του Queen Mary University στο Λονδίνο, δήλωσε ότι δεν πρόκειται για την τελική λίστα με τους κινδύνους, καθώς μπορεί να προκύψουν και άλλοι.

Πρόσθεσε ότι αν εισαχθούν αυστηροί κανονισμοί θα βλαφτεί η δημόσια υγεία σε μεγάλη κλίμακα.

Άλλες επιλογές

Rss corner Sitemap Ανταποδοτικά Links

User Login

No account yet? Create account
Check out http://wordupecig.com!  Electronic Cigar

Το ElectronicCig σας καλωσορίζει στις σελίδες του. Εδώ θα βρείτε νέα, παρουσιάσεις, γενικές αλλά και ειδικές πληροφορίες σχετικά με το ηλεκτρονικό τσιγάρο στην Ελλάδα

Polls

Για πιο λόγο επιλέξατε το ηλεκτρονικό τσιγάρο;

Results

Projects in progress

Εισαγωγικά άρθρα για το ηλεκτρονικό τσιγάρο και τη χρήση του
86%
Tue, 12 November 2019
Καταγραφή όλων των εμπορικών τύπων ηλεκτρονικού τσιγάρου στην ελληνική αγορά
74%
Tue, 12 November 2019
Ξενόγλωσση Ορολογία των ηλεκτρονικών τσιγάρων και της χρήσης του
52%
Tue, 12 November 2019
Designed by ElectronicCig.gr © 2015. All rights reserved.
Powered by Elxis - Open Source CMS.