Αρχική σελίδα arrow Νέα arrow Ενοχοποιείται το ηλεκτρονικό τσιγάρο

Ενοχοποιείται το ηλεκτρονικό τσιγάρο

(0 votes)
Friday, 07 March 2014

gty_e_cigarette_jef_130923_16x9t_608_120Μαδρίτη: Eνας Ισπανός προσεβλήθη από πνευμονία γιατί κάπνιζε σε υπερβολικό βαθμό ηλεκτρονικά τσιγάρα, ανακοίνωσαν οι αρχές του νοσοκομείου στο οποίο νοσηλεύεται.

Πρόκειται για το δεύτερο περιστατικό στο οποίο ασθενής νοσηλεύεται με βαριά ασθένεια του αναπνευστικού εξαιτίας του ηλεκτρονικού τσιγάρου. Η πρώτη περίπτωση καταγράφηκε τον Απρίλιο του 2012 στις ΗΠΑ και αφορούσε μια 42χρονη γυναίκα.

Ο 50χρονος ασθενής εισάχθηκε σε νοσοκομείο της Λα Κορούνια με άλλα συμπτώματα αλλά στην πορεία ανέπτυξε λοίμωξη που οδήγησε σε πνευμονία και οι γιατροί ανακοίνωσαν ότι αυτό οφείλεται "στο υπερβολικό κάπνισμα ηλεκτρονικού τσιγάρου".

Η πνευμονία, όπως εξήγησαν οι ειδικοί, προκλήθηκε από ένα συστατικό το οποίο χρησιμοποιείται στα ηλεκτρονικά τσιγάρα για να προκαλεί τον ατμό όταν κάποιος τα εισπνέει. Πάντως οι κατασκευαστές των ηλεκτρονικών τσιγάρων επιμένουν ότι είναι λιγότερο βλαβερά από τον καπνό και βοηθούν αυτούς που θέλουν να διακόψουν εντελώς το κάπνισμα.

Εκπρόσωπος των κατασκευαστών δήλωσε ότι δεν υπάρχει καμία απολύτως απόδειξη ότι η πνευμονία στον 50χρονο ασθενή προκλήθηκε λόγω του ηλεκτρονικού τσιγάρου, προσθέτοντας ότι στα 15 χρόνια που υπάρχει στην αγορά καταγράφηκαν μόνο 2 περιπτώσεις ασθενειών που ίσως συνδέονται με αυτό, ενώ διερωτήθηκε γιατί δεν γίνεται αναφορά στις χιλιάδες θανάτους που προκαλούνται λόγω του καπνίσματος.

Σε συνέδριο που έγινε τον περασμένο Νοέμβριο στο Λονδίνο αναφέρθηκε ότι τα τελευταία τέσσερα χρόνια περίπου 7 εκατομμύρια Ευρωπαίοι διέκοψαν το κάπνισμα και άρχισαν να καπνίζουν ηλεκτρονικό τσιγάρο.

Τον Δεκέμβριο η ΕΕ αποφάσισε να υιοθετήσει κανονισμούς για την χρήση του ηλεκτρονικού τσιγάρου σε δημόσιους χώρους και στην Ισπανία ανακοινώθηκε ότι θα απαγορευθεί η χρήση του σε νοσοκομεία και σχολεία.

Στις ΗΠΑ και συγκεκριμένα στη Νέα Υόρκη και στο Λος Αντζελες απαγορεύθηκε η χρήση του ηλεκτρονικού τσιγάρου σε δημόσιους χώρους.

Πηγή: philenews/ΚΥΠΕ

Άλλες επιλογές

Rss corner Sitemap Ανταποδοτικά Links

User Login

No account yet? Create account
Check out http://wordupecig.com!  Electronic Cigar

Καλώς ήρθατε στο ElectronicCig. Η ενημέρωση για το ηλεκτρονικό τσιγάρο στην Ελλάδα ξεκινάει από δώ

Polls

Για πιο λόγο επιλέξατε το ηλεκτρονικό τσιγάρο;

Results

Projects in progress

Εισαγωγικά άρθρα για το ηλεκτρονικό τσιγάρο και τη χρήση του
86%
Tue, 12 November 2019
Καταγραφή όλων των εμπορικών τύπων ηλεκτρονικού τσιγάρου στην ελληνική αγορά
74%
Tue, 12 November 2019
Ξενόγλωσση Ορολογία των ηλεκτρονικών τσιγάρων και της χρήσης του
52%
Tue, 12 November 2019
Designed by ElectronicCig.gr © 2015. All rights reserved.
Powered by Elxis - Open Source CMS.