Αρχική σελίδα arrow Νέα arrow Ηλεκτρονικό τσιγάρο: προϊόντα χωρίς ποιοτικά κριτήρια στην Ελλάδα

Ηλεκτρονικό τσιγάρο: προϊόντα χωρίς ποιοτικά κριτήρια στην Ελλάδα

(0 votes)

a5aa9bd1_240Παρά το γεγονός πως το ηλεκτρονικό τσιγάρο θεωρείται από πολλούς ως το υπ’ αριθμόν 1 αναπτυσσόμενο προϊόν στον πλανήτη μας, στην Ελλάδα εξακολουθεί η ασάφεια, η παραπληροφόρηση και η έλλειψη θεσμοθέτησης κανόνων για την κυκλοφορία του, όπως επισημαίνεται σε δηλώσεις του Προέδρου του Συνδέσμου Ελληνικών Επιχειρήσεων Ηλεκτρονικού Τσιγάρου και Διευθύνοντος Συμβούλου της AltereGo κ. Δημήτρη Πετρόπουλου.

«Θέλουμε όρους και προϋποθέσεις που θα βάλουν τέρμα σ’ αυτήν την ασάφεια που επικρατεί γύρω από το ηλεκτρονικό τσιγάρο, γιατί δεν μπορεί να διακυβεύεται η λειτουργία δεκάδων εταιρειών και η δουλειά εκατοντάδων εργαζομένων σ’ αυτές», επισημαίνει με έμφαση ο κ. Πετρόπουλος, υπογραμμίζοντας συγχρόνως πως «Μοιραία το νομοθετικό κενό, αφήνει περιθώρια σε ‘’αλεξιπτωτιστές’’ του χώρου να διακινούν χωρίς κανένα έλεγχο ηλεκτρονικά τσιγάρα, που ίσως δεν ανταποκρίνονται στα ποιοτικά standards διασφάλισης του καταναλωτή που επιβάλλει η διεθνής νομοθεσία».

Είναι σημαντικό και πρέπει να ληφθεί σοβαρά υπόψη, πως, η όποια νομοθετική ρύθμιση θα πρέπει να περιλαμβάνει τις βασικές προϋποθέσεις και πιστοποιήσεις για τα ηλεκτρονικά μέρη του ηλεκτρονικού τσιγάρου, αλλά και τους απαραίτητους ελέγχους στους οποίους πρέπει να «υποβάλλονται» τα υγρά αναπλήρωσης που διακινούνται στην αγορά, σε ότι αφορά στη σύστασή τους.

«Είναι καιρός η πολιτεία να νομοθετήσει, για ένα θέμα που πολύ καιρό αφήνεται να διαιωνίζεται χωρίς συγκεκριμένους κανόνες και να επαφίεται στον «πατριωτισμό» των εταιρειών, η διασφάλιση της ποιότητας του ηλεκτρονικού τσιγάρου, που πλέον διεκδικεί το δικό του μερίδιο αναγνώρισης μεταξύ των καπνιστών, ως αξιόπιστος εναλλακτικός τρόπος καπνίσματος, χωρίς καπνό και πίσσα», καταλήγει στις δηλώσεις του ο κ. Πετρόπουλος, χαρακτηρίζοντας ένα νέο νόμο «απαραίτητη προϋπόθεση για την απρόσκοπτη λειτουργία και την προσπάθεια ανάπτυξης των εταιρειών του κλάδου»

econews.gr

Άλλες επιλογές

Rss corner Sitemap Ανταποδοτικά Links

User Login

No account yet? Create account
Check out http://wordupecig.com!  Electronic Cigar

Στo ElectronicCig θα βρείτε αναλύσεις, παρουσιάσεις, ενημέρωση αλλά και χώρο για κουβεντούλα γύρω από το ηλεκτρονικό τσιγάρο

Polls

Για πιο λόγο επιλέξατε το ηλεκτρονικό τσιγάρο;

Results

Projects in progress

Εισαγωγικά άρθρα για το ηλεκτρονικό τσιγάρο και τη χρήση του
86%
Tue, 19 November 2019
Καταγραφή όλων των εμπορικών τύπων ηλεκτρονικού τσιγάρου στην ελληνική αγορά
74%
Tue, 19 November 2019
Ξενόγλωσση Ορολογία των ηλεκτρονικών τσιγάρων και της χρήσης του
52%
Tue, 19 November 2019
Designed by ElectronicCig.gr © 2015. All rights reserved.
Powered by Elxis - Open Source CMS.