Αρχική σελίδα arrow Νέα arrow Εικονογράφηση στα καπνικά πακέτα

Εικονογράφηση στα καπνικά πακέτα

(0 votes)
Friday, 21 December 2012

400x249_240Αλλάζει πολιτική σε σχέση με τα καπνικά προϊόντα η Ε.Ε.
Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή προωθεί ριζικές αλλαγές σε ό,τι αφορά τα τσιγάρα και ευρύτερα τα καπνικά προϊόντα καθιστώντας τα ουσιαστικά αηδιαστικά

Ριζικές αλλαγές σε ό,τι αφορά τα καπνικά προϊόντα προωθεί η Ευρωπαϊκή Επιτροπή μέσω σχετικής πρότασης που ενέκρινε χθες. Η πρόταση που στοχεύει στην αναθεώρηση της κοινοτικής οδηγίας περιλαμβάνει νέους πιο αυστηρούς κανόνες σε ό,τι αφορά τον τρόπο κατασκευής, παρουσίασης και πώλησης κάθε είδους καπνικού προϊόντος. Μεταξύ άλλων, προωθείται η εικονογράφηση των πακέτων έτοιμων τσιγάρων και περιτυλίγματος καπνού στριφτών τσιγάρων με μεγάλες εικονογραφημένες προειδοποιήσεις και απαγόρευση κάθε καπνικού και μη προϊόντος που έχει χαρακτηριστικά αρώματα και γεύσεις.

Επιπλέον, η Επιτροπή προτείνει και μια σειρά από άλλα μέτρα που μέχρι τώρα δεν προβλέπονταν οποιεσδήποτε ειδικές ρυθμίσεις, όπως τα ηλεκτρονικά τσιγάρα που τον τελευταίο καιρό αποτελούν τη νέα μόδα καπνίσματος και στην Κύπρο ένεκα των οικονομικών δυσκολιών. Επίσης, για τον καπνό μάσησης και τον καπνό που λαμβάνεται από τη μύτη, η Επιτροπή επιβάλλει ειδικές ρυθμίσεις όσον αφορά την επισήμανση και τα συστατικά, ενώ η ισχύουσα απαγόρευση του καπνού που λαμβάνεται από το στόμα (snus) θα διατηρηθεί.

Αγγίζει και τα ηλεκτρονικά τσιγάρα το μέτρο
Σε σχέση με την επέκταση του πεδίου εφαρμογής της οδηγίας, υποδεικνύει πως τα νικοτινούχα προϊόντα (π.χ. ηλεκτρονικά τσιγάρα) που περιέχουν νικοτίνη σε ποσότητα που δεν υπερβαίνει ένα συγκεκριμένο όριο επιτρέπεται να διατίθενται στην αγορά, αλλά πρέπει να φέρουν προειδοποιήσεις για την υγεία. Τα προϊόντα αυτού του είδους που περιέχουν νικοτίνη σε ποσότητα που υπερβαίνει το εν λόγω όριο επιτρέπεται να διατίθενται στην αγορά μόνο αν εγκριθούν ως φάρμακα, όπως τα προϊόντα που χρησιμοποιούνται σε θεραπείες υποκατάστασης της νικοτίνης. Τα φυτικά τσιγάρα θα πρέπει να φέρουν προειδοποιήσεις για την υγεία.

Sigma Live

Άλλες επιλογές

Rss corner Sitemap Ανταποδοτικά Links

User Login

No account yet? Create account
Check out http://wordupecig.com!  Electronic Cigar

Το ElectronicCig σας καλωσορίζει στις σελίδες του. Εδώ θα βρείτε νέα, παρουσιάσεις, γενικές αλλά και ειδικές πληροφορίες σχετικά με το ηλεκτρονικό τσιγάρο στην Ελλάδα

Polls

Για πιο λόγο επιλέξατε το ηλεκτρονικό τσιγάρο;

Results

Projects in progress

Εισαγωγικά άρθρα για το ηλεκτρονικό τσιγάρο και τη χρήση του
86%
Tue, 12 November 2019
Καταγραφή όλων των εμπορικών τύπων ηλεκτρονικού τσιγάρου στην ελληνική αγορά
74%
Tue, 12 November 2019
Ξενόγλωσση Ορολογία των ηλεκτρονικών τσιγάρων και της χρήσης του
52%
Tue, 12 November 2019
Designed by ElectronicCig.gr © 2015. All rights reserved.
Powered by Elxis - Open Source CMS.