Αρχική σελίδα arrow Νέα arrow Διάκριση Έλληνα ιατρού για το ηλεκτρονικό τσιγάρο

Διάκριση Έλληνα ιατρού για το ηλεκτρονικό τσιγάρο

(0 votes)
Monday, 13 August 2012

Ο καρδιολόγος-ερευνητής Δρ Κωνσταντίνος ΦαρσαλινόςΠρωτοποριακή μελέτη για το ηλεκτρονικό τσιγάρο που πραγματοποιήθηκε από την ερευνητική ομάδα του Ωνασείου Καρδιοχειρουργικού Κέντρου, με επικεφαλής τον καρδιολόγο-ερευνητή Δρ Κωνσταντίνο Φαρσαλινό θα παρουσιαστεί στο ετήσιο συνέδριο της Ευρωπαϊκής Καρδιολογικής Εταιρίας που θα πραγματοποιηθεί στο Μόναχο στις 25-29 Αυγούστου 2012.

Πρόκειται για το μεγαλύτερο επιστημονικό συνέδριο παγκοσμίως, με συμμετοχή 32.000 επιστημόνων. Σημαντική διάκριση για την ερευνητική ομάδα και τον Δρ Φαρσαλινό αποτελεί το γεγονός πως πέραν της παρουσίασης της μελέτης στο επιστημονικό κοινό, η Ευρωπαϊκή Καρδιολογική Εταιρία διοργανώνει και συνέντευξη τύπου με ομιλητή τον Δρ Φαρσαλινό για να παρουσιαστεί η μελέτη ενώπιον δημοσιογράφων από όλο τον κόσμο την πρώτη ημέρα του συνεδρίου. Αξίζει να σημειωθεί πως, σύμφωνα με τα επίσημα στοιχεία της Καρδιολογικής Εταιρίας, πάνω από 10.000 μελέτες εστάλησαν για παρουσίαση στο συνέδριο, 4.000 έγιναν αποδεκτές και μόλις οι 30 σημαντικότερες θα παρουσιαστούν σε συνέντευξη τύπου, δείχνοντας την σημασία που δίδεται στην συγκεκριμένη μελέτη

Η μελέτη με τίτλο: "Η οξεία επίδραση της χρήσης του ηλεκτρονικού τσιγάρου στην καρδιακή λειτουργία" αποτελεί σημαντική είδηση για την επιστημονική κοινότητα και αφορά άμεσα την δημόσια υγεία αφού είναι πολλές χιλιάδες οι χρήστες ηλεκτρονικού τσιγάρου στην Ελλάδα, και εκατομμύρια παγκοσμίως. Περισσότερα στοιχεία για την μελέτη και την συνέντευξη τύπου μπορείτε να βρείτε στην επίσημη ιστοσελίδα της Ευρωπαϊκής Καρδιολογικής Εταιρίας: www.escardio.org/about/press/esc-congress-2012/press-conferences/Pages/first-second-hand-smoke-electronic-cigarettes.aspx. Τα αποτελέσματα της μελέτης θα είναι γνωστά μετά την ολοκλήρωση του συνεδρίου οπότε θα παρουσιαστούν στο ευρύ κοινό.

Πάντως σύμφωνα με στοιχεία που έχουν συζητηθεί η μελέτη έρχεται να καταρρίψει την κατηγορηματική στάση πολλών, που κάνουν λόγο για πομφόλυγες και επικίνδυνες μεθόδους αναφερόμενοι στο ηλεκτρονικό τσιγάρο.

Τέλος, η έρευνα του Ωνάσειου Καρδιοχειρουργικού Κέντρου έχει χαρακτηριστεί από τώρα ως μία από τις κορυφαίες τεκμηριωμένες και ολοκληρωμένες μελέτες που έχουν υπάρξει για το ηλεκτρονικό τσιγάρο και αναμένεται να επηρεάσει παγκοσμίως τα στερεότυπα και τις τάσεις για την συμπεριφορά των καπνιστών.

Πηγή: Star Κεντρικής Ελλάδος

Άλλες επιλογές

Rss corner Sitemap Ανταποδοτικά Links

User Login

No account yet? Create account
Check out http://wordupecig.com!  Electronic Cigar

Το ElectronicCig σας καλωσορίζει στις σελίδες του. Εδώ θα βρείτε νέα, παρουσιάσεις, γενικές αλλά και ειδικές πληροφορίες σχετικά με το ηλεκτρονικό τσιγάρο στην Ελλάδα

Polls

Για πιο λόγο επιλέξατε το ηλεκτρονικό τσιγάρο;

Results

Projects in progress

Εισαγωγικά άρθρα για το ηλεκτρονικό τσιγάρο και τη χρήση του
86%
Tue, 19 November 2019
Καταγραφή όλων των εμπορικών τύπων ηλεκτρονικού τσιγάρου στην ελληνική αγορά
74%
Tue, 19 November 2019
Ξενόγλωσση Ορολογία των ηλεκτρονικών τσιγάρων και της χρήσης του
52%
Tue, 19 November 2019
Designed by ElectronicCig.gr © 2015. All rights reserved.
Powered by Elxis - Open Source CMS.