Αρχική σελίδα arrow Νέα arrow Δελτίο τύπου ΣΕΕΗΤ 30/5/2012

Δελτίο τύπου ΣΕΕΗΤ 30/5/2012

(0 votes)
Saturday, 02 June 2012

seehtΜε έκπληξή μας διαβάσαμε στον Τύπο σημερινή δήλωση του Προέδρου του ΕΟΦ κ. Γιάννη Τούντα με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα κατά του Καπνίσματος, η οποία είχε σαν θέμα όχι το κάπνισμα, αλλά το ηλεκτρονικό τσιγάρο, το οποίο να σημειώσουμε ότι αφορά στο άτμισμα και όχι στο κάπνισμα.

Προφανώς θεωρεί ότι η υγεία του Ελληνικού λαού δεν κινδυνεύει από το κάπνισμα, αλλά από το ηλεκτρονικό τσιγάρο. Θυμίζουμε όμως ότι ο ίδιος είχε δηλώσει σε τηλεοπτική εκπομπή τον Φεβρουάριο του 2012 ότι το ηλεκτρονικό τσιγάρο είναι «σαφώς λιγότερο βλαβερό από το κανονικό τσιγάρο». Πως συμβαδίζει η πεποίθησή του, με την ανακοίνωση αυτή?

Επί της ουσίας όμως.

Α. Χαιρόμαστε ιδιαίτερα διότι ο ΕΟΦ, έστω και μετά από τέσσερα χρόνια, αναγνωρίζει ότι η από 31/7/2008 απόφασή του, ότι όλα τα ηλεκτρονικά τσιγάρα που περιέχουν νικοτίνη πρέπει να διαθέτουν άδεια κυκλοφορίας φαρμάκου είναι λανθασμένη. Και συμπληρώνουμε ότι ήταν και κατάφορα παράνομη, όπως σειρά δικαστηρίων σε όλο τον κόσμο έχουν αποφασίσει. Ενημερώνουμε δε, ότι η υπόθεση αυτή θα εκδικαστεί σύντομα και στο Συμβούλιο της Επικρατείας. Διότι αν ένα προϊόν είναι φάρμακο ή όχι ορίζεται σαφώς από την νομοθεσία. Δηλώνουμε επίσης, ότι επιφυλασσόμαστε και για την οικονομική ζημία που έχουμε υποστεί από την παράνομη αυτή απόφαση.

Β. Αντιστοίχως προσδιορίζεται με σαφήνεια από την νομοθεσία ποια είναι τα προϊόντα καπνού. Δεν είναι δυνατόν να προτείνει ο ΕΟΦ στην Ελληνική Κυβέρνηση, να παρανομήσει και πάλι. Δεν είναι δυνατόν, κατά παράβαση κάθε λογικής να προσδιορίζεται ως προϊόν καπνού, ένα προϊόν που δεν περιέχει καπνό. Αντίστοιχα θα μπορούσαν να θεωρούνται προϊόντα καπνού και οι ντομάτες και οι μελιτζάνες που περιέχουν νικοτίνη.

Γ. Η συγκεκριμένη εισήγηση είναι γεμάτη αντιφάσεις. Με βάση αυτήν την εισήγηση θα μπορούσαμε στο μέλλον να βλέπουμε το ίδιο προϊόν να πωλείται και από τα φαρμακεία σαν φάρμακο και ταυτόχρονα από τα περίπτερα σαν επιβλαβές τσιγάρο.

Δ. Για μια ακόμα φορά, διαπιστώνουμε ότι ο ΕΟΦ προτρέχει των αποφάσεων των Ευρωπαικών οργάνων, αλλά μόνο για το ηλεκτρονικό τσιγάρο. Γιατί συμβαίνει αυτό? Γνωρίζει κάτι ο ΕΟΦ που δεν το γνωρίζουν οι «αδαείς» Ευρωπαίοι? Τόσο άσχετοι είναι οι αντίστοιχοι με τον ΕΟΦ Γερμανικοί, Γαλλικοί, Άγγλικοί, Ολλανδικοί Οργανισμοί και Φορείς Υγείας? Ή μήπως κρύβεται κάτι άλλο πίσω από αυτό? Αν όλα αυτά γίνονται γιατί θέλουν να φορολογήσουν το ηλεκτρονικό τσιγάρο (όπως κατ ' επανάληψη έχουν ζητήσει οι καπνοβιομηχανίες) δεν είναι αναγκαίο να εφευρίσκουν θεωρίες.

Το ηλεκτρονικό τσιγάρο αν και δεν είναι ιατρική μέθοδος διακοπής του καπνίσματος, είναι ένα απολαυστικό, εναλλακτικό, υγιεινότερο προϊόν που απευθύνεται σε καπνιστές. Δεν το λέμε εμείς. Αυτό είναι το αποτέλεσμα κάθε παγκόσμιας επιστημονικής συγκριτικής έρευνας που έχει δημοσιευθεί. Είναι ένα προϊόν που αλλάζει συνήθειες δεκαετιών. Για αυτόν τον λόγο δυσφημείται ασύστολα. Γιατί υπάρχουν συμφέροντα που θέλουν τον καπνιστή χωρίς διεξόδους, προσφέροντας του μόνο ανεπαρκείς θεραπείες διακοπής του καπνίσματος.

Ο ΣΕΕΗΤ, σεβόμενος τους καταναλωτές, έχει ήδη προχωρήσει στην υλοποίηση του μεγαλύτερου και πιο εμπεριστατωμένου προγράμματος πιστοποίησης και ελέγχου των υγρών αναπλήρωσης ηλεκτρονικού τσιγάρου παγκοσμίως, σε συνεργασία με τα Πανεπιστήμια Θεσσαλίας και Κρήτης. Τα σημαντικά και αποκαλυπτικά αποτελέσματα του προγράμματος αυτού θα ανακοινωθούν από τους Επιστημονικούς υπεύθυνους του προγράμματος, σε συνέντευξη τύπου την Πέμπτη 7/6/2012.

Ενημερωθείτε από την ιστοσελίδα μας www.seeht.org

Για τον Σύνδεσμο Ελληνικών Επιχειρήσεων Ηλεκτρονικού Τσιγάρου (ΣΕΕΗΤ)

Δημήτρης Πετρόπουλος

Άλλες επιλογές

Rss corner Sitemap Ανταποδοτικά Links

User Login

No account yet? Create account
Check out http://wordupecig.com!  Electronic Cigar

Το ElectronicCig σας καλωσορίζει στις σελίδες του. Εδώ θα βρείτε νέα, παρουσιάσεις, γενικές αλλά και ειδικές πληροφορίες σχετικά με το ηλεκτρονικό τσιγάρο στην Ελλάδα

Polls

Για πιο λόγο επιλέξατε το ηλεκτρονικό τσιγάρο;

Results

Projects in progress

Εισαγωγικά άρθρα για το ηλεκτρονικό τσιγάρο και τη χρήση του
86%
Tue, 12 November 2019
Καταγραφή όλων των εμπορικών τύπων ηλεκτρονικού τσιγάρου στην ελληνική αγορά
74%
Tue, 12 November 2019
Ξενόγλωσση Ορολογία των ηλεκτρονικών τσιγάρων και της χρήσης του
52%
Tue, 12 November 2019
Designed by ElectronicCig.gr © 2015. All rights reserved.
Powered by Elxis - Open Source CMS.