Αρχική σελίδα arrow Νέα arrow Απόφαση-σταθμός για τα ηλεκτρονικά τσιγάρα

Απόφαση-σταθμός για τα ηλεκτρονικά τσιγάρα

(0 votes)

52809-koinovoulio_120Το Ευρωκοινοβούλιο έπειτα από την ψηφοφορία που διεξήχθη στις 8 Οκτωβρίου αποφάσισε πως το ηλεκτρονικό τσιγάρο δεν αποτελεί φαρμακευτικό προϊόν. Ο πρόεδρος του Συνδέσμου Ελληνικών Επιχειρήσεων Ηλεκτρονικού Τσιγάρου (ΣΕΕΗΤ) κ. Δημήτρης Πετρόπουλος σε δηλώσεις του ανέφερε: «Η απόφαση μας χαροποιεί ιδιαίτερα, γιατί επιτέλους δικαιώνεται ο πολύχρονος αγώνας μας να πείσουμε πως το ηλεκτρονικό τσιγάρο είναι ένας λιγότερο επιβλαβής εναλλακτικός τρόπος καπνίσματος και σε καμιά περίπτωση δεν είναι φαρμακευτικό προϊόν, όπως προσπαθούσαν να επιτύχουν οι πολέμιοί του, με σκοπό την απαγόρευσή του».

«Η απόφαση αυτή έρχεται ως επιστέγασμα των προσπαθειών δεκάδων χιλιάδων ατομιστών απ’ όλες τις χώρες της Ευρώπης, οι οποίοι χρησιμοποίησαν κάθε πρόσφορο μέσο (επαφές, επιστολές, αποστολή mails, διαδηλώσεις), προκειμένου να ενημερώσουν όλους τους ευρωβουλευτές για τη δική τους εμπειρία από τη χρήση των ηλεκτρονικών τσιγάρων, αλλά και τη συνακόλουθη βελτίωση στην ποιότητα της ζωής τους» προσέθεσε.

«Ο ΣΕΕΗΤ», συνεχίζει ο κ. Πετρόπουλος, «είχε από καιρό προσυπογράψει όλες τις διαδικασίες ελέγχου που πρέπει να έχει το ηλεκτρονικό τσιγάρο, όπως και την απαγόρευση πώλησής του σε άτομα κάτω των 18 ετών, διαδικασία την οποία είχαν θεσμοθετήσει όλα τα μέλη του, παρά το γεγονός ότι δεν υπήρχε σχετική απαγόρευση».

«Η απόφαση αυτή του Ευρωκοινοβουλίου», υπογραμμίζει ο πρόεδρος του ΣΕΕΗΤ, «θα παραμείνει στην ιστορία, όχι γιατί επέβαλε κάποιους μικρής αποτελεσματικότητας περιορισμούς στη διακίνηση των παραδοσιακών τσιγάρων, αλλά κυρίως γιατί σηματοδότησε τη στροφή σε λιγότερο επιβλαβή προϊόντα καπνίσματος, όπως είναι τα ηλεκτρονικά τσιγάρα».

«Αυτό», καταλήγει στις δηλώσεις του ο κ. Πετρόπουλος, «θα μειώσει αποτελεσματικά τη χρήση των παραδοσιακών προϊόντων καπνού, επωφελεία της δημόσιας υγείας αλλά και των δημόσιων οικονομικών, μέσω των πόρων που θα εξοικονομηθούν από τις δαπάνες υγείας για την αντιμετώπιση των συνεπειών του καπνίσματος».
Επιμέλεια: Άννα Μορφούλη - zougla.gr

Άλλες επιλογές

Rss corner Sitemap Ανταποδοτικά Links

User Login

No account yet? Create account
Check out http://wordupecig.com!  Electronic Cigar

Στo ElectronicCig θα βρείτε αναλύσεις, παρουσιάσεις, ενημέρωση αλλά και χώρο για κουβεντούλα γύρω από το ηλεκτρονικό τσιγάρο

Polls

Για πιο λόγο επιλέξατε το ηλεκτρονικό τσιγάρο;

Results

Projects in progress

Εισαγωγικά άρθρα για το ηλεκτρονικό τσιγάρο και τη χρήση του
86%
Tue, 12 November 2019
Καταγραφή όλων των εμπορικών τύπων ηλεκτρονικού τσιγάρου στην ελληνική αγορά
74%
Tue, 12 November 2019
Ξενόγλωσση Ορολογία των ηλεκτρονικών τσιγάρων και της χρήσης του
52%
Tue, 12 November 2019
Designed by ElectronicCig.gr © 2015. All rights reserved.
Powered by Elxis - Open Source CMS.