Αρχική σελίδα arrow Νέα arrow Απόλυτα νόμιμο το ηλεκτρονικό τσιγάρο

Απόλυτα νόμιμο το ηλεκτρονικό τσιγάρο

(0 votes)

1007694_120Με μια πρόταση-σταθμό, η Linda McAvan, ειδική εισηγήτρια της ENVI, αρμόδιας Επιτροπής για το Περιβάλλον και την Υγεία του Ευρωκοινοβουλίου, έπειτα από επισταμένη μελέτη και τη διενέργεια ειδικού workshop με την επιστημονική κοινότητα, εισηγείται την ένταξη του ηλεκτρονικού τσιγάρου σε ειδική κατηγορία και, επομένως, την ελεύθερη κυκλοφορία του ως εναλλακτικού προϊόντος καπνίσματος, ικανού να βοηθήσει αποτελεσματικά στον περιορισμό της βλάβης που προκαλεί το κάπνισμα των συμβατικών τσιγάρων.Στην εισήγησή της, αφού διαπιστώνει ότι δεν πρέπει να υπάρχει κανένας περιορισμός στη διακίνηση των ηλεκτρονικών τσιγάρων, ζητεί την τοποθέτησή τους σε μια νέα ειδική κατηγορία ανάμεσα στα φαρμακευτικά και τα καπνικά.

Η εισήγηση αυτή έρχεται σε συνέχεια αντίστοιχης εισήγησης της επιτροπής JURI (Legal Affairs), αρμόδιας των Νομικών Υποθέσεων του Ευρωκοινοβουλίου. Μάλιστα, η εισηγήτρια σημειώνει χαρακτηριστικά: «Υπάρχουν αποδείξεις ότι τα ηλεκτρονικά τσιγάρα μπορούν να βοηθήσουν σε στρατηγικές μείωσης της βλάβης και, επομένως, πρέπει να τους επιτρέπεται να ανταγωνίζονται ελεύθερα τα παραδοσιακά τσιγάρα».

Συγχρόνως, τίθενται και απόλυτα λογικοί περιορισμοί, όπως η απαγόρευση διάθεσης του ηλεκτρονικού τσιγάρου σε ανηλίκους, αλλά και παράλογοι, όπως η μη δυνατότητα γευστικών επιλογών.

«Το ηλεκτρονικό τσιγάρο δικαιώνεται με τον πιο κατηγορηματικό τρόπο» δηλώνει σχολιάζοντας την απόφαση ο πρόεδρος του Συνδέσμου Ελληνικών Επιχειρήσεων Ηλεκτρονικού Τσιγάρου (ΣΕΕΗΤ) κ. Δημήτρης Πετρόπουλος και τονίζει την ικανοποίηση του κλάδου. Παράλληλα, όμως, εκτοξεύει και αιχμές για την ορθότητα της κατάργησης των γευστικών επιλογών στο ηλεκτρονικό τσιγάρο, επισημαίνοντας πως «οι γευστικές επιλογές είναι μία από τις παραμέτρους που μπορούν να βοηθήσουν το προϊόν να είναι περισσότερο ανταγωνιστικό έναντι του περισσότερου επιβλαβούς παραδοσιακού τσιγάρου».

Άλλες επιλογές

Rss corner Sitemap Ανταποδοτικά Links

User Login

No account yet? Create account
Check out http://wordupecig.com!  Electronic Cigar

Το ElectronicCig σας καλωσορίζει στις σελίδες του. Εδώ θα βρείτε νέα, παρουσιάσεις, γενικές αλλά και ειδικές πληροφορίες σχετικά με το ηλεκτρονικό τσιγάρο στην Ελλάδα

Polls

Για πιο λόγο επιλέξατε το ηλεκτρονικό τσιγάρο;

Results

Projects in progress

Εισαγωγικά άρθρα για το ηλεκτρονικό τσιγάρο και τη χρήση του
86%
Thu, 21 November 2019
Καταγραφή όλων των εμπορικών τύπων ηλεκτρονικού τσιγάρου στην ελληνική αγορά
74%
Thu, 21 November 2019
Ξενόγλωσση Ορολογία των ηλεκτρονικών τσιγάρων και της χρήσης του
52%
Thu, 21 November 2019
Designed by ElectronicCig.gr © 2015. All rights reserved.
Powered by Elxis - Open Source CMS.