Αρχική σελίδα arrow Νέα arrow Αφορμή για περιορισμό του καπνίσματος στο σπίτι οι αντικαπνιστικοί νόμοι

Αφορμή για περιορισμό του καπνίσματος στο σπίτι οι αντικαπνιστικοί νόμοι

(0 votes)
Tuesday, 24 April 2012

stop_quit_smoking_240Οι νόμοι απαγόρευσης του καπνίσματος σε δημόσιους χώρους έχουν ωθήσει αρκετούς καπνιστές να περιορίσουν το τσιγάρο και στο ίδιο τους το σπίτι, σύμφωνα με μια νέα ευρωπαϊκή έρευνα.

Οι ερευνητές, με επικεφαλής την Ούτε Μονς του Γερμανικού Κέντρου Ερευνών για τον Καρκίνο στη Χαϊδελβέργη, μελέτησαν τις επιπτώσεις της αντικαπνιστικής νομοθεσίας σε χιλιάδες καπνιστές σε αρκετές ευρωπαϊκές χώρες (Γαλλία, Γερμανία, Ιρλανδία, Ολλανδία, Βρετανία). Διαπίστωσαν ότι αρκετοί καπνιστές επηρεάστηκαν θετικά, με αποτέλεσμα να περιορίσουν το κάπνισμα και στο σπίτι τους.

Μετά την εφαρμογή των σχετικών νόμων σε κάθε χώρα, διαπιστώθηκε ότι το ποσοστό των καπνιστών που σταμάτησε να καπνίζει στο σπίτι αυξήθηκε κατά 17% στην Γαλλία, 25% στην Ιρλανδία, 28% στην Ολλανδία και 38% στη Γερμανία.

Ο συνολικός αριθμός τσιγάρων που ένα άτομο καπνίζει καθημερινά, είτε σε δημόσιο χώρο, είτε στο σπίτι του, μειώθηκε σημαντικά σε όλες τις παραπάνω χώρες, με εξαίρεση τη Γαλλία.

Η έρευνα έδειξε ότι η αντικαπνιστική νομοθεσία επηρεάζει ιδιαίτερα όσους καπνιστές ήδη προβληματίζονταν με τη συνήθειά τους και αναζητούσαν αφορμή για να περιορίσουν το κάπνισμα ή να το κόψουν.

Το κάπνισμα, σύμφωνα με τον Παγκόσμιο Οργανισμό Υγείας ΠΟΥ , αποτελεί βασική αιτία για την εμφάνιση καρκίνου των πνευμόνων, ενώ επιβαρύνει γενικότερα την υγεία, ιδίως της καρδιάς.

Σύμφωνα με το ΠΟΥ, το τσιγάρο σκότωσε περίπου 6 εκατομμύρια ανθρώπους διεθνώς το 2011, μεταξύ των οποίων 600.000 παθητικούς καπνιστές. Οι θάνατοι από τον καπνό αναμένεται να φθάσουν τα 8 εκατ. ετησίως έως το 2030.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ
Εκδότης: Ναυτεμπορική

Άλλες επιλογές

Rss corner Sitemap Ανταποδοτικά Links

User Login

No account yet? Create account
Check out http://wordupecig.com!  Electronic Cigar

Καλώς ήρθατε στο ElectronicCig. Η ενημέρωση για το ηλεκτρονικό τσιγάρο στην Ελλάδα ξεκινάει από δώ

Polls

Για πιο λόγο επιλέξατε το ηλεκτρονικό τσιγάρο;

Results

Projects in progress

Εισαγωγικά άρθρα για το ηλεκτρονικό τσιγάρο και τη χρήση του
86%
Thu, 21 November 2019
Καταγραφή όλων των εμπορικών τύπων ηλεκτρονικού τσιγάρου στην ελληνική αγορά
74%
Thu, 21 November 2019
Ξενόγλωσση Ορολογία των ηλεκτρονικών τσιγάρων και της χρήσης του
52%
Thu, 21 November 2019
Designed by ElectronicCig.gr © 2015. All rights reserved.
Powered by Elxis - Open Source CMS.