Αρχική σελίδα arrow Εισαγωγικά arrow Τι είναι το ηλεκτρονικό τσιγάρο;

Τι είναι το ηλεκτρονικό τσιγάρο;

(4 votes)

cig7Το ηλεκτρονικό τσιγάρο είναι μια συσκευή που αντικαθιστά τον παραδοσιακό τρόπο καπνίσματος. Μπορεί να μοιάζει εμφανισιακά με τα κοινά τσιγάρα που οι καπνιστές καταναλώνουν καθημερινά. Αντίθετα με τα παραδοσιακά τσιγάρα όμως, το ηλεκτρονικό τσιγάρο ΔΕΝ εμπεριέχει τις χιλιάδες βλαβερές ουσίες που εμπεριέχουν τα κανονικά τσιγάρα. Το ηλεκτρονικό τσιγάρο προσπαθεί να δώσει την ίδια εμπειρία και ευχαρίστηση που προσφέρει το κάπνισμα χωρίς όμως να επιβαρύνει τόσο τους χρήστες του σε θέματα υγείας

Πώς είναι λειτουργεί το ηλεκτρονικό τσιγάρο;

Το ηλεκτρονικό τσιγάρο είναι ένα ηλεκτρονικό προϊόν που παράγει ατμό κυρίως από νερό, φυτική γλυκερίνη, αρωματικές ουσίες και νικοτίνη (προαιρετικά). Ο ατμός που παράγει το ηλεκτρονικό τσιγάρο είναι άοσμος και αβλαβής - δεν προέρχεται από διαδικασία καύσης δηλαδή ουσιαστικά μιλάμε για ατμό αντίστοιχο άλλων συσκευών παραγωγής ατμού (βραστήρες κτλ)

cig2_400

cig1_400

Από ποια μέρη αποτελείται το ηλεκτρονικό τσιγάρο:

cig3Το αναλώσιμο φίλτρο:

Πρόκειται για το μέρος του ηλεκτρονικού τσιγάρου που παρέχει το υγρό προς ατμοποίηση. Το φίλτρο εμπεριέχει το άρωμα και την «γεύση» του καπνού - εάν επιθυμείτε μπορεί να περιέχει και μικροποσότητες νικοτίνης. Τα φίλτρα διαχωρίζονται σε διαφορετικές κατηγορίες ανάλογα με τη χωρητικότητα, τη φιλοσοφία λειτουργίας κ.α. Τα φίλτρα είναι αναλώσιμα που αντικαθιστώνται ή επαναγεμίζουν και το κόστος τους είναι πολύ μικρό σε σχέση με τα αναλογικά τσιγάρα .

Τον ατμοποιητή:

Ο ατμοποιητής (atomizer) αποτελεί το βασικότερο εξάρτημα του ηλεκτρονικού τσιγάρου και ευθύνεται για την ατμοποίηση των υγρών άτμισης. Χρησιμοποιεί μια αντίσταση (όπως οι λαμπτήρες καύσεως) τυλιγμένο γύρο από ειδικό άκαυστο φιτίλι. Το φιτίλι αναλαμβάνει να τροφοδοτεί την αντίσταση με υγρό την αντίσταση και αυτή με τη σειρά της πυρακτώνεται και παράγει ατμό. Το φυτίλι μπορεί να έρχεται σε άμεση επαφή με το αναλώσιμο φίλτρο (ανάλογα με τον τύπο του ατμοποιητή) ή να χρησιμοποιείται μεταλλικό πλέγμα (π.χ. γέφυρα) για ομαλότερη τροφοδοσία .

cig6

Υπάρχουν πολλοί τύποι ηλεκτρονικού τσιγάρου, επειδή υπάρχουν πολλοί τύποι ατμοποιητών. Παράγονται συνεχώς διαφορετικά μοντέλα, με σκοπό να βελτιώσουν τη τροφοδοσία ή την παραγωγή ατμού, ενώ αρκετοί τύποι ηλεκτρονικού τσιγάρου είναι αρκετά προβληματικοί σε αυτούς τους τομείς και απαιτούν ειδικούς και έμπειρους χειρισμούς.

Την επαναφορτιζόμενη μπαταρία:

Η μπαταρία είναι απαραίτητη για να δώσει το απαιτούμενο ρεύμα στον ατμοποιητή. Υπάρχουν πολλοί τύποι μπαταριών (αυτόματων: ενεργοποιούνται με την εισπνοή ή manual: ενεργοποιούνται με κουμπί), ανάλογα με την χωρητικότητα (και το μήκος τους), τη χημεία τους (Li-ion κ.α), την τάση εξόδου και φυσικά την ασφάλειά τους (protected ή όχι) και την αντοχή τους

cig4
manual μπαταρίες
cig5
αυτόματες μπαταρίες

Άλλες επιλογές

Rss corner Sitemap Ανταποδοτικά Links

User Login

No account yet? Create account
Check out http://wordupecig.com!  Electronic Cigar

Καλώς ήρθατε στο ElectronicCig. Η ενημέρωση για το ηλεκτρονικό τσιγάρο στην Ελλάδα ξεκινάει από δώ

Polls

Για πιο λόγο επιλέξατε το ηλεκτρονικό τσιγάρο;

Results

Projects in progress

Εισαγωγικά άρθρα για το ηλεκτρονικό τσιγάρο και τη χρήση του
86%
Tue, 19 November 2019
Καταγραφή όλων των εμπορικών τύπων ηλεκτρονικού τσιγάρου στην ελληνική αγορά
74%
Tue, 19 November 2019
Ξενόγλωσση Ορολογία των ηλεκτρονικών τσιγάρων και της χρήσης του
52%
Tue, 19 November 2019
Designed by ElectronicCig.gr © 2015. All rights reserved.
Powered by Elxis - Open Source CMS.