Αρχική σελίδα arrow Εισαγωγικά arrow Σύντομο FAQ (συχνές ερωτήσεις και απαντήσεις)

Σύντομο FAQ (συχνές ερωτήσεις και απαντήσεις)

(1 vote)
 • Πόσο διαρκεί το ηλεκτρονικό τσιγάρο?

faq_240Ο καλύτερος τρόπος θα ήταν να συγκρίνουμε το ηλεκτρονικό τσιγάρο με το κινητό σας ή με κάποια άλλη μικροσυσκευή. Η διάρκειά του εξαρτάται από την συχνότητα χρήσης και τον τρόπο μεταχείρισης. Σε γενικές γραμμές, η απάντηση είναι πως το ηλεκτρονικό τσιγάρο δεν έχει ημερομηνία λήξης. Χωρίς αυτό να σημαίνει βέβαια πως (μετά την λήξη της εγγύησης) δεν θα χρειαστεί μελλοντικά να αγοράσετε κάποιο ανταλλακτικό π.χ. μπαταρία/ατμοποιητή (ανάλογα με την συχνότητα χρήσης της συσκευής).

 • Αφού το ηλεκτρονικό τσιγάρο δε “τελειώνει”, τι επιπλέον έξοδα θα έχω αφού το αγοράσω?

Το μόνο αναλώσιμο μέρος του ηλεκτρονικού τσιγάρου είναι τα φίλτρα. Τα φίλτρα είναι αυτά που ουσιαστικά περιέχουν τον “καπνό” και κατά συνέπεια έπειτα από κάποιο διάστημα πρέπει να αντικαθιστούνται λόγω του ότι ως αναλώσιμο είδος που θεωρούνται, κάποια στιγμή τελειώνουν. Επίσης, ο ατμοποιητής του κάθε ηλεκτρονικού τσιγάρου θεωρείτε ήμι-αναλώσιμος. Δηλαδή, μετά από μερικές δεκάδες χιλιάδες εισπνοές χρειάζεται αντικατάσταση.

 • Πόσο κοστίζουν τα φίλτρα? Ποιό είναι το οικονομικό όφελος?

Το κάθε φίλτρο αντιστοιχεί περίπου σε 10 τσιγάρα. Τα 10 φίλτρα κοστίζουν (περίπου) 10ευρώ και το ποσό αυτό είναι σημαντικά χαμηλότερο από αυτό που θα πληρώνατε για να αγοράσετε 5 πακέτα τσιγάρα.

 • Υπάρχει ποιο οικονομική λύση από το να αγοράζω συνέχεια φίλτρα;

Ναι, αγοράστε ένα μπουκαλάκι αναπλήρωσης και ξαναγεμίστε τα φίλτρα μόνος σας. Το μπουκαλάκι κοστίζει ελάχιστα και μπορεί να γεμίσει παραπάνω από 150 φίλτρα. Αυτα είναι τα E-liquids (δείτε παρακατω).

 • Τι είδους φίλτρα υπάρχουν?

Τα φίλτρα χωρίζονται σε κατηγορίες ανάλογα με την περιεκτικότητα τους σε νικοτίνη. Συγκεκριμένα υπάρχουν φίλτρα με υψηλή, μέτρια, ελάχιστη και μηδενική περιεκτικότητα νικοτίνης.

 • Όταν αγοράσω το ηλεκτρονικό τσιγάρο, πόσα φίλτρα περιέχει το πακέτο και τι είδους?

Το κάθε ηλεκτρονικό τσιγάρο έχει δώρο φίλτρα μηδενικής περιεκτικότητας νικοτίνης. Ο αριθμός τους εξαρτάται από το πακέτο που θα αγοράσετε.

 • Τι είναι το E-liquid?

E-Liquid αποκαλείται το υγρό που περιέχεται στα ανταλλακτικά φίλτρα (cartridges-πιπάκια ) που τοποθετούνται στα ηλεκτρονικά τσιγάρα.
Τα E-Liquids θα τα βρείτε στην αγορά σε φιαλίδια των 5 ml, 10ml,15ml 20ml 30ml και 50ml. H χρήση των υγρών αναπλήρωσης E-Liquid κατευθείαν στον μηχανισμό ατμοποίησης (atomizer) πολλαπλασιάζουν την ποσότητα του παραγόμενου ατμού και κατά την συνέπεια και την απόλαυση του χρήστη.
Τα συστατικά που περιέχονται στα υγρά αναπλήρωσης E-Liquids είναι νερό, γλυκερίνη, νικοτίνη (προαιρετικά) και τέλος αρωματικές ύλες οι οποίες και δημιουργούν της γεύσης. Συνίσταται στους καταναλωτές να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί και να βεβαιώνονται πως στα φιαλίδια που περιέχουν τα E-Liquid, πρέπει να αναγράφονται η ημερομηνία λήξης και τα συστατικά τους, και να έχουv και πώμα ασφαλείας.
Το περιεχόμενο των e-liquids είναι τοξικό και απαγορεύεται η χρήση του από ανηλίκους ενώ δεν συνίσταται σε εγκύους και θηλάζουσες. Κρατήστε το προϊόν μακριά από μικρά παιδιά. Φυλάσσεται σε σκοτεινό και δροσερό μέρος ή και στο ψυγείο για μέγιστη διάρκεια.

 • Tι είναι ο Ατμοποιητής στο Ηλεκτρονικό Τσιγάρο?

Πρόκειται για ένα από τα κυριότερα εξαρτήματα του ηλεκτρονικού τσιγάρου.
Στον ατμοποιητή τοποθετείται το υγρό e-liquid το οποίο στη συνέχεια ο ατμοποιητής μετατρέπει σε ατμό και παράγει τον καπνό. Στην αγορά υπάρχουν πολλά είδη ατμοποιητών με διαφορετική φιλοσοφία κατασκευής ο καθένας. Η θερμοκρασία του καπνού που παράγεται είναι ίδια με αυτήν του καπνού ενός κανονικού τσιγάρου (50-60 C) . Λόγω του ότι ο «καπνός» που παράγεται είναι στην ουσία ατμός το ηλεκτρονικό τσιγάρο δεν ενοχλεί τους γύρω σας. Ο ατμός διαλύεται στον αέρα σε λίγα δευτερόλεπτα και δεν μυρίζει.

 • Ti είναι η Μπαταρία στο Ηλεκτρονικό Τσιγάρο?

Η μπαταρία του ηλεκτρονικού σας τσιγάρου είναι ένα βασικό εξάρτημα το οποίο επιτρέπει στη συσκευή σας να λειτουργεί. Είναι επαναφορτιζόμενη.
Τη πρώτη φορά που χρησιμοποιείτε την μπαταρία σας πρέπει να φορτίσει για τουλάχιστον 6 ώρες ανεξαρτήτως αν η ένδειξη του φορτιστή είναι πράσινη ή όχι. Στην επόμενη φόρτιση σας η μπαταρία είναι φορτισμένη όταν η ένδειξη του φορτιστή γίνει πράσινη.
Η πρώτη φόρτιση πρέπει να γίνει με παροχή ρεύματος 220 V ενώ οι επόμενες μπορούν να γίνονται και από το PC σας ή το αυτοκίνητο σας
Η λειτουργία της μπαταρίας έχει προβλεφθεί να κλειδώνει για να μη λειτουργεί ασκόπως αν το ηλεκτρονικό σας τσιγάρο βρεθεί σε κάποια τσέπη ή οπουδήποτε αλλού και πιέζεται το κουμπί λειτουργίας της.
Για να κλειδώσετε και να ξεκλειδώσετε το ηλεκτρονικό σας τσιγάρο πατάτε 5 γρήγορες φορές το κουμπί εκκίνησης. Για να ξεκλειδώσετε το τσιγάρο σας κάνετε την ίδια ακριβώς κίνηση. Οι μπαταρίες μπορεί κάποιες φορές να είναι κλειδωμένες από το εργοστάσιο.

 • Tι είναι η Νικοτίνη στο Ηλεκτρονικό Τσιγάρο;

Αρχικά θα πρέπει να αναφερθεί ότι η νικοτίνη στο ηλεκτρονικό τσιγάρο είναι προαιρετική. Στο ηλεκτρονικό σας τσιγάρο νικοτίνη περιέχουν τα υγρά αναπλήρωσης e-liquids αν εσείς επιλέξετε να περιέχουν και την ποσότητα που θέλετε. Διαφορετικά, μπορείτε να προμηθευτείτε τα e-liquids σας χωρίς νικοτίνη.
Η νικοτίνη στο ηλεκτρονικό τσιγάρο βρίσκεται σε υγρή μορφή . Είναι διαθέσιμη σε μία ποικιλία διαφορετικών γεύσεων και συγκέντρωσης. Οι δόσεις συγκέντρωσης της νικοτίνης κυμαίνονται:
-από υψηλές 24,18,11
-σε κανονικές 9, 6
-σε χαμηλές (καθόλου) 0

 • Τι είναι η προπυλενογλυκόλη?

Είναι η ουσία που χρησιμεύει για να διαλύονται οι αρωματικές ουσίες της συσκευής και επίσης με την θέρμανσή της παρέχει τον ατμό που προσομοιάζει τον καπνό του τσιγάρου (οπτικό εφέ που ικανοποιεί τη νευροφυτική συνήθεια του καπνιστή). Xρησιμοποιείται ευρέως στην παραγωγή τροφίμων και καλλυντικών για διάφορους σκοπούς όπως διαλύτης αρωματικών ουσιών και διαλύεται πλήρως στο νερό. Η προπυλενογλυκόλη αναγνωρίζεται ως ασφαλές άμεσο πρόσθετο στα τρόφιμα χάρις στην πολύ χαμηλή μακροχρόνια τοξικότητά της κατά τη στοματική λήψη. Ανήκει στα επιτρεπόμενα πρόσθετα τροφίμων με κωδικό Ε1520. Είναι άχρωμο και άοσμο υγρό σε κανονικές συνθήκες, αναγνωρισμένο ως ασφαλές πρόσθετο τροφίμων από τον Αμερικάνικο οργανισμό τροφίμων και φαρμάκων (US food and drug administration).
Η μακροχρόνια επαφή της προπυλενογλυκόλης και των ατμών της με το δέρμα ή τα μάτια δεν προκαλεί επίσης ερεθισμούς. Καλό να αποφεύγεται η κατάποσή της η οποία μπορεί να προκαλέσει ερεθισμό σε κάποια άτομα. Δεν προκαλεί ευαισθητοποίηση και αποδεικνύεται πως δεν είναι καρκινογόνος. Η προπυλενογλυκόλη δεν αναμένεται να συσσωρευτεί στο έδαφος και θεωρείται ότι είναι μη τοξική για τα ψάρια και τα υδρόβιους οργανισμούς, εκτός σε πολύ υψηλές συγκεντρώσεις. Μόνο σε πολύ υψηλές θερμοκρασίες η προπυλενογλυκόλη μπορεί να αποσυντεθεί δίνοντας επικίνδυνα προϊόντα όπως αλδεϋδες και μονοξείδιο του άνθρακα. Στα προϊόντα Ruyan οι θερμοκρασίες 60 βαθμών που αναπτύσσονται σε καμία περίπτωση δεν δημιουργούν αποσύνθεση της προπυλενογλυκόλης. Η προπυλενογλυκόλη εκτός από την χρήση της στα τρόφιμα και τα καλλυντικά ως διαλύτης γεύσεων και αρωμάτων έχει ένα ευρύ φάσμα πρακτικών εφαρμογών στη βιομηχανία ως διαλύτης. Κάποια παραδείγματα είναι τα αντιψυκτικά διαλύματα, ψυκτικά υγρά μεταφοράς θερμότητας, τα υδραυλικά υγρά, καθώς και οι συσκευές παραγωγής θεατρικού καπνού.

 • Τα ηλεκτρονικά τσιγάρα της αγοράς έχουν διαφορετικές τιμές, γιατί?

Υπάρχουν διάφοροι τύπου και μάρκες ηλεκτρονικού τσιγάρων, και βέβαια από διαφορετικές χώρες προέλευσης, με άλλα μεγέθη μπαταρίας και φίλτρου. Από την άλλη η κάθε εταιρία ακολουθεί την δική της πολιτική.

Άλλες επιλογές

Rss corner Sitemap Ανταποδοτικά Links

User Login

No account yet? Create account
Check out http://wordupecig.com! Electronic Cigar

Καλώς ήρθατε στο ElectronicCig. Η ενημέρωση για το ηλεκτρονικό τσιγάρο στην Ελλάδα ξεκινάει από δώ

Polls

Για πιο λόγο επιλέξατε το ηλεκτρονικό τσιγάρο;

Results

Projects in progress

Εισαγωγικά άρθρα για το ηλεκτρονικό τσιγάρο και τη χρήση του
86%
Thu, 21 November 2019
Καταγραφή όλων των εμπορικών τύπων ηλεκτρονικού τσιγάρου στην ελληνική αγορά
74%
Thu, 21 November 2019
Ξενόγλωσση Ορολογία των ηλεκτρονικών τσιγάρων και της χρήσης του
52%
Thu, 21 November 2019
Designed by ElectronicCig.gr © 2015. All rights reserved.
Powered by Elxis - Open Source CMS.