Υεία

large1_120Η παρούσα ενότητα συγκεντρώνει όλες της επίσημες δημοσιεύσεις που αφορούν τις επιπτώσεις της χρήσης του ηλεκτρονικού τσιγάρου στην υγεία μας.

Οι περισσότερες από αυτές είναι αντιφατικές. Παρατίθενται ασχολίαστα για τη δικιά σας ενημέρωση και συμπεράσματα

Νέες ρυθμίσεις για τα ηλεκτρονικά τσιγάρα

(1 vote)

usb-ecigarette1_120ΟΥΑΣΙΓΚΤΟΝ. Η αμερικανική κυβέρνηση επιθυμεί να απαγορεύσει την πώληση των ηλεκτρονικών τσιγάρων σε ανηλίκους, ενώ θα απαιτεί την έγκριση όλων των προϊόντων της κατηγορίας από τον Οργανισμό Τροφίμων και Φαρμάκων (FDA) και θα επιβάλει την τοποθέτηση σήμανσης με την οποία θα υποδεικνύεται ότι τα προϊόντα αυτά είναι επικίνδυνα για την υγεία. Ωστόσο, στην πρόταση νέων ρυθμίσεων που κατέθεσε σε δημόσιο διάλογο ο Οργανισμός Τροφίμων και Φαρμάκων (FDA) δεν προτείνονται απαγορεύσεις στην πώληση ηλεκτρονικών τσιγάρων με γεύσεις, η πώληση τέτοιων συσκευών μέσω Διαδικτύου ή οι τηλεοπτικές διαφημίσεις τους.

Read more...

Το ηλεκτρονικό τσιγάρο βλάπτει την υγεία προειδοποιούν οι επιστήμονες

(1 vote)

electronic-cigarette-thinkstock-178711841-617x416_120Το ηλεκτρονικό τσιγάρο δεν είναι μέθοδος διακοπής και υποκατάστασης του καπνίσματος, προειδοποιούν οι επιστήμονες, κρούοντας τον κώδωνα του κινδύνου για εξίσου βλαβερές συνέπειες στην υγεία με αυτές του κανονικού τσιγάρου. Σύμφωνα με τα πρώτα ερευνητικά ευρήματα, το ηλεκτρονικό τσιγάρο προκαλεί το 80% της φλεγμονής στο πνεύμονα όπως και το τσιγάρο, ανέφεραν κατά τη διάρκεια συνέντευξης Τύπου οι Κωνσταντίνος Γουργουλιάνης, καθηγητής Πνευμονολογίας, διευθυντής της Πνευμονολογικής Κλινικής Πανεπιστημίου Θεσσαλίας και πρόεδρος της Ελληνικής Πνευμονολογικής Εταιρείας και Θεόδωρος Βασιλακόπουλος, πνευμονολόγος, αναπληρωτής καθηγητής στο Πανεπιστήμιο Αθηνών, υπεύθυνος Μονάδας Πνευμονολογίας και Αναπνευστικής Ανεπάρκειας στο Νοσοκομείο « Ευαγγελισμός» με αφορμή την εκστρατεία ευαισθητοποίησης και ενημέρωσης του κοινού για τη Χρόνια Αποφρακτική Πνευμονοπάθεια (ΧΑΠ), μία νόσο των πνευμόνων, που κατά 80- 90% οφείλεται στο κάπνισμα.

Read more...

Το ηλεκτρονικό τσιγάρο θα μπορούσε να σώσει εκατομμύρια ζωές

(1 vote)

Επιστήμονες δήλωσαν ότι αν όλοι οι καπνιστές παγκοσμίως μετατοπιστούν από τα τσιγάρα στο ηλεκτρονικό τσιγάρο, θα σώζονταν εκατομμύρια ζωές.

e-cigarette-660_240

Υπολογίζεται ότι παγκοσμίως περισσότεροι από 5 εκατ. θάνατοι το χρόνο αποδίδονται στο τσιγάρο.
Τώρα, ερευνητές ελπίζουν ότι η αύξηση της χρήσης ηλεκτρονικών τσιγάρων θα μπορούσε να εμποδίσει ορισμένους από τους θανάτους.
Ωστόσο ορισμένες ομάδες προειδοποιούν ότι το ηλεκτρονικό τσιγάρο θα μπορούσε να καταστήσει ‘φυσιολογικό’ το κάπνισμα.
Το ηλεκτρονικό τσιγάρο, επίσης, πρόσφατα φάνηκε το ίδιο αποτελεσματικό με τα επιθέματα νικοτίνης στο να βοηθά τους καπνιστές να διακόψουν.
Αντί να εισπνέουν τοξικές ουσίες που βρίσκονται στον καπνό, οι χρήστες ηλεκτρονικού τσιγάρου εισπνέουν εξατμισμένη υγρή νικοτίνη.

Read more...

Το ηλεκτρονικό τσιγάρο δεν επηρεάζει την οξυγόνωση της καρδιάς

(2 votes)

seeht«Η χρήση του ηλεκτρονικού τσιγάρου δεν προκαλεί άμεσες αρνητικές επιπτώσεις στην στεφανιαία κυκλοφορία και στην παροχή αίματος και οξυγόνου στην καρδιά», σύμφωνα με μια νέα μελέτη που παρουσιάστηκε το Σάββατο 31 Αυγούστου στο ετήσιο συνέδριο της Ευρωπαϊκής Καρδιολογικής Εταιρίας (ESC Congress 2013) στο Άμστερνταμ.

Ο κύριος ερευνητής της μελέτης, η οποία ήδη αναδημοσιεύθηκε στο TheHeart.Org που είναι από τα μεγαλύτερα καρδιολογικά sites παγκοσμίως, ο Δρ Κωνσταντίνος Φαρσαλινός, στην παρουσίασή του υπογράμμισε: « Αυτή είναι η πρώτη μελέτη που εξέτασε τις επιπτώσεις της χρήσης ηλεκτρονικών τσιγάρων στην στεφανιαία κυκλοφορία». «Γνωρίζουμε», συνέχισε, «ότι το κάπνισμα έχει άμεσες αρνητικές επιπτώσεις, μειώνοντας την ικανότητα των στεφανιαίων αρτηριών για την παροχή αίματος προς την καρδιά, και ο σκοπός μας ήταν να ελέγξουμε αν η χρήση ηλεκτρονικών τσιγάρων έχει παρόμοια αποτελέσματα».

Read more...
<< Start < Previous 1 2 3 4 5 6 7 8 Next > End >>
Results 1 - 4 of 31

Άλλες επιλογές

Rss corner Sitemap Ανταποδοτικά Links

User Login

No account yet? Create account
Check out http://wordupecig.com!  Electronic Cigar

Το ElectronicCig σας καλωσορίζει στις σελίδες του. Εδώ θα βρείτε νέα, παρουσιάσεις, γενικές αλλά και ειδικές πληροφορίες σχετικά με το ηλεκτρονικό τσιγάρο στην Ελλάδα

Polls

Για πιο λόγο επιλέξατε το ηλεκτρονικό τσιγάρο;

Results

Projects in progress

Εισαγωγικά άρθρα για το ηλεκτρονικό τσιγάρο και τη χρήση του
86%
Wed, 29 January 2020
Καταγραφή όλων των εμπορικών τύπων ηλεκτρονικού τσιγάρου στην ελληνική αγορά
74%
Wed, 29 January 2020
Ξενόγλωσση Ορολογία των ηλεκτρονικών τσιγάρων και της χρήσης του
52%
Wed, 29 January 2020
Designed by ElectronicCig.gr © 2015. All rights reserved.
Powered by Elxis - Open Source CMS.