Αρχική σελίδα arrow Εισαγωγικά

Εισαγωγικά

Τι είναι το ηλεκτρονικό τσιγάρο;

(4 votes)

cig7Το ηλεκτρονικό τσιγάρο είναι μια συσκευή που αντικαθιστά τον παραδοσιακό τρόπο καπνίσματος. Μπορεί να μοιάζει εμφανισιακά με τα κοινά τσιγάρα που οι καπνιστές καταναλώνουν καθημερινά. Αντίθετα με τα παραδοσιακά τσιγάρα όμως, το ηλεκτρονικό τσιγάρο ΔΕΝ εμπεριέχει τις χιλιάδες βλαβερές ουσίες που εμπεριέχουν τα κανονικά τσιγάρα. Το ηλεκτρονικό τσιγάρο προσπαθεί να δώσει την ίδια εμπειρία και ευχαρίστηση που προσφέρει το κάπνισμα χωρίς όμως να επιβαρύνει τόσο τους χρήστες του σε θέματα υγείας

Read more...

Σε ποιους απευθύνεται:

(1 vote)
  • Το ηλεκτρονικο τσιγαρο απευθύνεται σε όσους έχουν εθιστεί πολύ στον καπνό του τσιγάρου και θέλουν να βρουν ένα τρόπο να το ελαττώσουν ή ακόμα και να απαλλαγούν από αυτό.
  • Απευθύνεται σε όσους θέλουν να αυξήσουν τις αντοχές τους και να μην συνεχίσουν να βλάπτουν τον οργανισμό τους με το παραδοσιακό καπνισμα.
  • Το ηλεκτρονικο τσιγαρο απευθύνεται σε αυτούς που θέλουν να καπνίζουν ελεύθερα παντού, εφόσον το κάπνισμα απαγορεύεται σε όλους τους κλειστούς χώρους.
  • Απευθύνεται σε όσους έχουν καταλάβει το κακό που κάνει το καπνισμα και θέλουν να βρουν έναν τρόπο να το κόψουν. Μία βοήθεια (υπο προϋποθέσεις) στη προσπάθεια τους είναι το ηλεκτρονικο τσιγαρο.
Read more...

Σύντομο FAQ (συχνές ερωτήσεις και απαντήσεις)

(1 vote)
  • Πόσο διαρκεί το ηλεκτρονικό τσιγάρο?

faq_240Ο καλύτερος τρόπος θα ήταν να συγκρίνουμε το ηλεκτρονικό τσιγάρο με το κινητό σας ή με κάποια άλλη μικροσυσκευή. Η διάρκειά του εξαρτάται από την συχνότητα χρήσης και τον τρόπο μεταχείρισης. Σε γενικές γραμμές, η απάντηση είναι πως το ηλεκτρονικό τσιγάρο δεν έχει ημερομηνία λήξης. Χωρίς αυτό να σημαίνει βέβαια πως (μετά την λήξη της εγγύησης) δεν θα χρειαστεί μελλοντικά να αγοράσετε κάποιο ανταλλακτικό π.χ. μπαταρία/ατμοποιητή (ανάλογα με την συχνότητα χρήσης της συσκευής).

  • Αφού το ηλεκτρονικό τσιγάρο δε “τελειώνει”, τι επιπλέον έξοδα θα έχω αφού το αγοράσω?

Το μόνο αναλώσιμο μέρος του ηλεκτρονικού τσιγάρου είναι τα φίλτρα. Τα φίλτρα είναι αυτά που ουσιαστικά περιέχουν τον “καπνό” και κατά συνέπεια έπειτα από κάποιο διάστημα πρέπει να αντικαθιστούνται λόγω του ότι ως αναλώσιμο είδος που θεωρούνται, κάποια στιγμή τελειώνουν. Επίσης, ο ατμοποιητής του κάθε ηλεκτρονικού τσιγάρου θεωρείτε ήμι-αναλώσιμος. Δηλαδή, μετά από μερικές δεκάδες χιλιάδες εισπνοές χρειάζεται αντικατάσταση.

Read more...

Hλεκτρονικό τσιγάρο και υγεία

(0 votes)

doctor_2_120Πόσο ασφαλής είναι η χρήση του ηλεκτρονικού τσιγάρου; Αποτελεί ένα ασφαλές υποκατάστατο του κανονικού που μπορεί να χρησιμοποιηθεί για την οριστική διακοπή του καπνίσματος;

Ο καρδιολόγος και ερευνητής στο Ωνάσειο Καρδιοχειρουργικό Κέντρο Αθηνών, δρ. Κωνσταντίνος Φαρσαλινός, απαντάει στα παραπάνω καθώς και άλλα ερωτήματα σχετικά με τη χρήση του ηλεκτρονικού τσιγάρου.

Δεδομένου ότι κ. Φαρσαλινός παρουσίασε πρόσφατα τα αποτελέσματα της πρώτη μελέτης παγκοσμίως για τις επιπτώσεις του ηλεκτρονικού τσιγάρου στην καρδιακή λειτουργία, οι απόψεις του παρουσιάζουν ιδιαίτερο ενδιαφέρον…

Πώς λειτουργεί -για τον οργανισμό- το ηλεκτρονικό τσιγάρο;

Το ηλεκτρονικό τσιγάρο είναι μια συσκευή αποτελούμενη από μια μπαταρία, μια ηλεκτρική αντίσταση και έναν χώρο όπου αποθηκεύεται μικρή ποσότητα υγρού που περιέχει νικοτίνη. Με την ενεργοποίηση της μπαταρίας, το υγρό εξατμίζεται και το εισπνέει ο χρήστης.
Μελέτες έχουν δείξει πως το ηλεκτρονικό τσιγάρο πιθανότατα αντιμετωπίζει τόσο την χημική εξάρτηση (χορηγώντας νικοτίνη στον οργανισμό) όσο και την ψυχολογική εξάρτηση (εισπνοή και εκπνοή «καπνού») που προκαλεί το κάπνισμα. Οφείλω να τονίσω πως το ηλεκτρονικό τσιγάρο απευθύνεται αποκλειστικά στον καπνιστή και δεν πρέπει να αποτελεί επιλογή ως νέα συνήθεια από μη-καπνιστές.

Read more...
<< Start < Previous 1 2 3 Next > End >>
Results 1 - 4 of 10

Άλλες επιλογές

Rss corner Sitemap Ανταποδοτικά Links

User Login

No account yet? Create account
Check out http://wordupecig.com!  Electronic Cigar

Καλώς ήρθατε στο ElectronicCig. Η ενημέρωση για το ηλεκτρονικό τσιγάρο στην Ελλάδα ξεκινάει από δώ

Polls

Για πιο λόγο επιλέξατε το ηλεκτρονικό τσιγάρο;

Results

Projects in progress

Εισαγωγικά άρθρα για το ηλεκτρονικό τσιγάρο και τη χρήση του
86%
Wed, 29 January 2020
Καταγραφή όλων των εμπορικών τύπων ηλεκτρονικού τσιγάρου στην ελληνική αγορά
74%
Wed, 29 January 2020
Ξενόγλωσση Ορολογία των ηλεκτρονικών τσιγάρων και της χρήσης του
52%
Wed, 29 January 2020
Designed by ElectronicCig.gr © 2015. All rights reserved.
Powered by Elxis - Open Source CMS.